Догори
Дати відгук

КМДА пояснила, чому кияни задихаються від їдкого смороду

Наразі погодні умови сприяють накопиченню шкідливих домішок в атмосферному повітрі.

2 хв на прочитання20 Січня 2021, 16:30
Поділитись:

У Києві спостерігається перевищення гранично допустимих концентрацій продуктів горіння та пилу. Забруднення повітря пов’язано з активною роботою котлових систем у приватному секторі у зв'язку з різким зниженням температури. Про це повідомляє Управління екології та природних ресурсів Київської міської держадміністрації.
«У зв’язку з різким зниженням температурних показників мешканці приватних садиб почали активно спалювати тверді побутові відходи, до яких також потрапляє сміття з пластиком, що впливає на забруднення повітря», — йдеться у повідомленні.
Різкий запах гарі відчувається в різних районах Києва.
Лабораторією Київської аварійно-рятувальної служби 19 січня ввечері були проведені заміри повітря та зафіксовані перевищення показників продуктів горіння, а саме: перевищення діоксиду азоту й оксиду вуглецю вдвічі.

Згідно з даними спостережень на стаціонарних постах Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського за 19 січня у повітрі Києва помічено перевищення середньодобових гранично допустимих концентрацій діоксиду азоту та діоксиду сірки (продуктів горіння) у 1,5–2 рази.
Наразі погодні умови сприяють накопиченню шкідливих домішок в атмосферному повітрі. Спостерігається область високого тиску з антициклонічним характером погоди, що характеризується слабким вітром. Такі погодні умови перешкоджають перемішуванню атмосферних шарів повітря та сприяють накопиченню забруднюваних речовин на поверхні землі. 

Тим часом, смог у Києві, пожежі в Чорнобилі та паводок на Закарпатті увійшли до списку наймасштабніших екологічних катастроф в Україні за 2020 рік. Повний список опублікував ексголова постійної комісії з питань екологічної політики Київської міської ради Костянтин Яловий.

У рейтингу, який опублікував політик, перше місце посів густий смог. Через це в жовтні Київ потрапив до першої п’ятірки мегаполісів із найбруднішим повітрям. Ядучий туман не давав нормально дихати мешканцям столиці та паралізував рух наземного транспорту. 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Еко
Створення Платформи дій щодо Зеленого відновлення України
Відбулася зустріч робочої групи GREEN Action Task Force: обоворено створення Платформи дій щодо Зеленого відновлення України
2 хв на прочитання2 години тому
Китів та дельфінів у Тихому океані офіційно визнали «юридичними особами»: це сприятиме захисту морських ссавців
2 хв на прочитання4 години тому
Зображення згенероване ШІ
Рослини кам'янистого саду (ФОТО)
2 хв на прочитання6 годин тому
Фото: Телеграм-канал «Садівник»
Лілійник — невибагливий, проте дуже привабливий елемент садового ландшафту (ФОТО)
1 хв на прочитання12 годин тому
Азербайджан готовий підтримувати достойну участь України у Кліматичному саміті СОР29 в Баку
2 хв на прочитанняВчора
Земельні махінації на 3,3 млн грн: на Житомирщині перед судом постане держреєстраторка
1 хв на прочитанняВчора
Йде циклон із Скандинавії: Буковину уже засипало снігом (ФОТО)
1 хв на прочитанняВчора
ЮНЕСКО збільшило охоронну зону об'єктів всесвітньої спадщини в Одесі
1 хв на прочитанняВчора
Більше з GreenPost