Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • У Китаї перевіряють якість тестів на коронавірус, які закупили в Україні

У Китаї перевіряють якість тестів на коронавірус, які закупили в Україні

Іспанія від своєї партії уже відмовилася

2 хв на прочитання30 Березня 2020, 19:59
Image by PublicDomainPictures from Pixabay Image by PublicDomainPictures from Pixabay
Поділитись:

Китайська урядова регуляторна група заявила у п'ятницю, що розпочала розслідування щодо виробника тестових комплектів Covid-19, який постачав до Іспанії тестові набори, які були відкликані. Про це повідомляє CNN.

Таких заходів китайський уряд вжив після того, як у четвер іспанський уряд заявив, що відмовився від 9000 комплектів китайського тесту після того, як визнав результати "недостовірними".

Тести, зроблені китайською компанією "Shenzhen Bioeasy Biotechnology", були придбані "кілька тижнів тому" через іспанського постачальника, який імпортував їх з Китаю, йдеться в повідомленні іспанського уряду. Коли вони були випробувані іспанською владою перед введенням у експлуатацію, виявилось, що вони не відповідають належному рівню якості.

Тому Іспанія повернула цю партію тестів і чекає на нову – кращої якості.

В Bioeasy, у свою чергу, у п’ятницю заявили, що зразки тампонів з носоглотки могли бути відібрані, вилучені та оброблені без суворого дотримання інструкцій компанії, що знижує точність тестів.

Нагадаємо, ці ж тести закупили й деякі українські міста, зокрема Київ, однак від них ніхто не відмовляється. Як заявив київський міський голова Віталій Кличко, справа в тому, що ці тести все-таки відрізняються від тих, що закупила Іспанія.

«Іспанія відмовилася від тестів на антиген, а Україна закупила тести на антитіла. Тести, які отримав Київ, сертифіковані в Україні. Тому перед тим як поширювати черговий караул – радьтесь зі спеціалістами», - заявив Кличко.

Водночас у Центрі громадського здоров'я заявили, що відомство швидкі тести не закуповувало, однак ще на початку спалаху ці тести закупили Чернівецька і Житомирська області.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.