Догори
Дати відгук

У кінці вересня у Землі з'явиться ще один нерукотворний супутник

Астероїд 2024 PT5 стане міні-"Місяцем" Землі, щоправда, лише на 2 місяці.

1 хв на прочитання14 Вересня 2024, 22:29
ІЛЮСТРАЦІЯ: Два супутники Землі / NASA ІЛЮСТРАЦІЯ: Два супутники Землі / NASA
Поділитись:

Астероїди часто пролітають повз нашу планету, адже вони - теж космічні мандрівники і рухаються своїм щляхом. Та деякі з них, буквально одиниці, можуть ненадовго затриматися біля Землі, якщо так співпадуть траєкторія і динаміка руху обох. Вчені підрахували, що така доля спіткає астероїд 2024 PТ5, відкритий у серпні цього року. Про це повідомляє IFL Science.

Пролітаючи повз Землю, він затримається на нашій орбіті майже на 2 місяці, з 29 вересня по 25 листопада. І стане, фактично, тимчасово другим супутником Землі. Та, на жаль, це астрономічне явище не матиме такого яскравого вигляду, який малює уява. Що однієї ночі землянам світитимуть відразу 2 Місяці.

Астероїд 2024 PT5 має абсолютну зоряну величину 27,6. Такого малюка не вловлять навіть телескопи для домашнього користування. Тож, щоб побачити комічного гостя, доведеться йти в Планетарій чи Коспічну обсерваторію.

За прогнозами вчених, астероїд 2024 PT5 ще повернеться на орбіту Землі в січні наступного року. А тоді помчить своїм шляхом і повернеться аж у 2055 році, тобто через 30 років.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.