Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Еко
  • У Казахстані населення «постаріло» на день після переведення стрілок годинника

У Казахстані населення «постаріло» на день після переведення стрілок годинника

Перехід на єдиний час мав несподівані наслідки.

2 хв на прочитання01 Березня 2024, 18:46
Фото ілюстративне Фото ілюстративне
Поділитись:

У Казахстані масово скаржаться на неправильну дату народження у цифрових документах — після переходу на єдиний часовий пояс деякі громадяни «постаріли» на день, повідомляє NUR.KZ.

Після переходу на єдиний часовий пояс у цифрових документах у казахстанців змінилася дата народження. Тепер при перегляді документа через програму чи сайт eGov дата народження стоїть на день раніше, ніж має бути.

«Зараз фахівці розбираються. Відповідь дамо відразу, щойно з'ясуємо причину», — повідомили у АТ «Національні Інформаційні Технології».

У січні 2023 року повідомляли про численні звернення щодо необхідності перегляду обчислення часу на території Казахстану відповідно до природного часового поясу. Було створено міжвідомчу робочу групу, яка мала ухвалити рішення з цього питання. 19 січня стало відомо про внесення змін до постанови уряду «Про порядок обчислення часу на території Республіки Казахстан», згідно з якими цієї ночі мешканці низки регіонів Казахстану перевели час на годину назад. Таким чином, з 1 березня на території країни діє єдиний часовий пояс UTC+5.

Казахстан Переведення годинника 2024 Часовий пояс
Фотографія та скріншот цифрового посвідчення особи. Фото: NUR.KZ
Казахстан Переведення годинника 2024 Часовий пояс
Фотографія та скріншот цифрового посвідчення особи. Фото: NUR.KZ

Раніше казахстанців попросили перевірити оновлення програмного забезпечення своїх гаджетів: для автоматичної зміни часового поясу на них має бути доступна відповідна функція. Незважаючи на детальні рекомендації Мінцифри, багато громадян зіткнулися з проблемами під час переходу на єдиний часовий пояс: люди скаржаться, що автоматичний перехід гаджетів не спрацював.

Окрім того, через перехід на інший часовий пояс до казахстанців звертались авіакомпанії. У деяких випадках зміни можуть торкнутися рейсів аж до 31 березня.

Також казахстанців попередили, що переналаштування годинника може викликати тимчасові перебої зі зв'язком і низкою сервісів мобільних операторів через технічні роботи.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Еко