Догори
Дати відгук

У Канаді Різдво визнали «святом, яке дискримінує релігійні меншини»

Документ Канадської комісії прав людини стверджує, що дискримінація релігійних меншин у цій країні корениться в історії канадського колоніалізму.

1 хв на прочитання13 Грудня 2023, 20:00
Фото ілюстративне Фото ілюстративне
Поділитись:

У Канаді постановили, що такі християнські свята, як Різдво Христове чи Великдень, «дискримінують релігійні меншини», повідомляє Credo. І визначено це у змісті офіційного документа Канадської комісії прав людини. Цей документ говорить про «систематичну дискримінацію», оскільки в Канаді легальними є тільки релігійні свята, пов’язані з християнством.

Документ Канадської комісії прав людини стверджує, що дискримінація релігійних меншин у цій країні корениться в історії канадського колоніалізму. Підкреслено, що нехристияни мусять подбати про спеціальний відгул з роботи, щоб мати змогу святкувати свої святі дні, коли їхня релігія вимагає від них утримуватися від праці.

Від цього документа, що обговорювався під час дебатів на тему релігійної нетолерантності, вже дистанціювалася нижня палата парламенту. Один із послів, Ален Тер’єн, прямо запитав прем’єр-міністра  Джастіна Трюдо, чи також святий Миколай або сніг узимку будуть визнані дискримуючими, бо люди в деяких інших країнах такого не мають. Також він додав: «Очевидна справа, що Різдво — не дискримінаційне. Той факт, що хтось висуває такі інсинуації, небагато говорить про цей світ, але говорить все про інтелектуальний занепад, до якого провадить прогресистська ідеологія».


Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.