Догори
Дати відгук

У Дніпрі за торбу пластикового сміття можна безкоштовно випити кави

Хочете випити кави, гарячого шоколаду або какао безкоштовно? Принесіть торбу вживаних пластикових пляшок!

1 хв на прочитання18 Серпня 2021, 11:30
У Дніпрі за торбу пластикового сміття можна безкоштовно випити кави У Дніпрі за торбу пластикового сміття можна безкоштовно випити кави
Поділитись:

Вже півроку в кав’ярні, що по вулиці Мостовій, це в центрі Дніпра, можна насолодитися еспресо, лате або капучино в обмін на використані пляшки з-під олії, напоїв, молочних продуктів тощо. Таким чином в екодружній кав’ярні прагнуть заохотити дніпрян сортувати сміття, відмовлятися в побуті від пластикового одноразового посуду та пляшок.

Про незвичний заклад розповів у Фейсбуці  Всеволод Чебодаєв.  Чоловік зауважив, що   тут також  пропонують користуватися безпечними для довкілля багаторазовими горнятками, філіжанками та соломинками для коктейлів тощо.

Спочатку власники кав’ярні «Цікава Кава» Тетяна і Дмитро Собки в лютому оголосили про екологічну акцію в кафе лише на тиждень-другий. А згодом, коли побачили резонанс у соціальних мережах і відгук на пропозицію старих і нових клієнтів, то вирішили приймати сміття з пластику на постійній основі.

Зібране спресоване сміття вирушає на переробку до спеціального підприємства. А гроші, вторговані після утилізації, перераховують до благодійного фонду, що опікується тваринами у притулку. Понад те, господарі кав’ярні постійно шукають виробників екологічно безпечних одноразових стаканчиків, кришечок, трубочок для напоїв.

До слова, на Тернопільщині знищили геологічну пам’ятку природи, якій 5 млн років.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Еко