Багато хто знає, що м'ясо курей, вирощених на птахофабриках, містить гормони росту та антибіотики. Крім того, щоб тушки зберігалися довше, їх обробляють спеціальними консервантами.
Щоб видалити шкідливі речовини з м'яса птиці, слід скористатися розсолом, який готується з трьох інгредієнтів.
Що знадобиться
Порядок дій
1. Вибирають ємність якомога більше. Заливають туди воду, засипають сіль та лимонну кислоту. Усі компоненти ретельно перемішують до розчинення.
2. Далі в миску викладають шматки курки чи тушку. М'ясо замочують протягом 3 годин.
3. Важлива умова: курка має бути повністю занурена в розсіл. Якщо тушка велика, то кількість інгредієнтів збільшують у 2-3 рази.
4. Через 3 години курку промивають під проточною водою і починають приготування. При цьому слід пам'ятати, що при замочуванні м'ясо вбере частину солі, тому в процесі приготування не пересолити страву.
Відомо, чому мудрі господині не викидають лушпиння від цибулі: у них на це є 7 причин.