У чому замочити магазинну курку, щоб позбавитися шкідливих речовин

1 хв на прочитання16 Липня 2022, 15:00

Рецепт розчину досить простий.

Багато хто знає, що м'ясо курей, вирощених на птахофабриках, містить гормони росту та антибіотики. Крім того, щоб тушки зберігалися довше, їх обробляють спеціальними консервантами.

Щоб видалити шкідливі речовини з м'яса птиці, слід скористатися розсолом, який готується з трьох інгредієнтів.

Що знадобиться

Порядок дій

1. Вибирають ємність якомога більше. Заливають туди воду, засипають сіль та лимонну кислоту. Усі компоненти ретельно перемішують до розчинення.

2. Далі в миску викладають шматки курки чи тушку. М'ясо замочують протягом 3 годин.

3. Важлива умова: курка має бути повністю занурена в розсіл. Якщо тушка велика, то кількість інгредієнтів збільшують у 2-3 рази.

4. Через 3 години курку промивають під проточною водою і починають приготування. При цьому слід пам'ятати, що при замочуванні м'ясо вбере частину солі, тому в процесі приготування не пересолити страву.

Відомо, чому мудрі господині не викидають лушпиння від цибулі: у них на це є 7 причин.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: