Догори
Дати відгук

Старший солдат ЗСУ померла після щеплення вакциною AstraZeneca

У профільному міністерстві зв'язок вакцини проти ковіду зі смертю жінки заперечують.

3 хв на прочитання24 Березня 2021, 11:06
40-річній жінці-військовій через два дні після щеплення раптово стало зле на вулиці й вона померла 40-річній жінці-військовій через два дні після щеплення раптово стало зле на вулиці й вона померла
Поділитись:

Старший солдат Інна Нарожна 23 березня раптово померла незадовго після того, як щепилася проти коронавірусу вакциною AstraZeneca. Про це повідомили декілька Telegram-каналів, які висвітлюють життя Одещини. Також на інформацію відреагували в Міністерстві охорони здоров'я.

23 березня о 17:20 у селищі Чорноморське Лиманського району  біля продуктового магазину «Ромашка» випадкові перехожі побачили, що жінці стало зле. Вона втратила свідомість і впала на асфальт. На місце терміново викликали медиків, але лікарі змогли тільки констатувати смерть.

Через декілька годин стало відомо, що померла — 40-річна Інна Нарожна, старший солдат військової частини А3880. Там жінка виконувала обов'язки бухгалтера першої категорії. 

За два дні до своєї смерті, 21 березня, військова вакцинувалася проти коронавірусу вакциною виробництва AstraZeneca.

Смерть військовослужбовиці підтвердили в Одеській обласній державній адміністрації. 

«Повідомляємо, що жінка справді була вакцинована 21 березня 2021 року разом з особовим складом однієї з військових частин. У той же день, та ж мобільна бригада з вакцинації проти COVID-19, вакцинувала 120 людей. Усі ці люди почуваються добре. На жаль, у померлої були хронічні захворювання», — прокоментували ситуацію в Одеській ОДА. 

Смерть військової прокоментувало також командування Медичних сил ЗСУ. 

«В Одеській області, поза межами військової частини, у позаслужбовий час, раптово втратила свідомість жінка-військовослужбовець військової служби за контрактом. Зі слів начальника медичної служби військової частини, де вона проходила службу, станом на ранок 23.03 скарг на стан здоров’я жінка не висловлювала. З анамнезу вона страждала на гіпертонічну хворобу», — повідомили у відомстві.

Також додали, що Інна Нарожна повинна була відбути для виконання бойових завдань у зону ОСС. Саме тому 21 березня жінка отримала дозу вакцини проти коронавірусу.

Судовомедична експертиза. яка і має встановити точну причину смерті жінки, призначена на 24 березня. 

До цього часу у ЗСУ попросили журналістів «не робити передчасних висновків» щодо смерті жінки.

Відреагували на надзвичайну ситуацію також у МОЗ.

У профільному міністерстві відхрестилися від того, що індійська вакцина проти ковіду могла спровокувати смерть Інни Нарожної.

«Жінка мала хронічні серцево-судинні захворювання та інші супутні хвороби. Протипоказань до введення вакцини, а саме: алергії до будь-якого з компонентів препарату, в жінки не було. В той же день із того ж флакону вакцини було щеплено ще дев’ять осіб. Несприятливих подій після імунізації в інших пацієнтів не зареєстровано», — йдеться у повідомленні.

Представники МОЗ також вкотре переконують громадськість у тому, що за результатами всіх проведених досліджень вакцина проти коронавірусу AstraZeneka не викликає тромбозу та безпечна для використання.

Як ми інформували своїх читачів раніше, військові та медики на передовій масово відмовляються від вакцинації. Українські військові сумніваються в якості доступної вакцини, так само як і переважна частина лікарів. 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost