Догори
Дати відгук

У Британії з’явився автомобіль, який очищає повітря під час руху (ФОТО)

В авто, крім іншого, - прекрасний інтер'єр

1 хв на прочитання11 Липня 2021, 23:51
Фото: GETTY IMAGES Фото: GETTY IMAGES
Поділитись:

Британський дизайнер Томас Хізервік на фестивалі з авто- та мотоспорту Goodwood представив автівку, яка збирає тверді частинки у відпрацьованих газах, що виробляються під час використання авто. Про це повідомляє ВBC.

Автомобіль, який вперше представили на автосалоні в Шанхаї у квітні, має великий скляний дах, а інтер’єр спроєктований так, щоб авто всередині виглядало як кімната, з регульованими стільцями, які можна перетворити на ліжка, і центральним столом, призначеним для зустрічей або прийому їжі.

Фото: GETTY IMAGES

Кермо приховане в приладовій панелі, а зовнішня поверхня текстурована брижами. Окрім того, щоб відображати потік повітря над автомобілем у ребристому екстер'єрі, передня решітка оснащена повітряним фільтром, який за рік збиратиме кількість твердих частинок у відпрацьованих газах розміром із тенісний м’яч.

Водночас професор бізнесу та стійкого розвитку Центру досліджень автомобільної промисловості Кардіффської школи Пітер Уеллс висловив думку, що внесок цієї машини в очищення повітря в забруднених міських центрах буде настільки мізерним, що його неможливо виміряти.

«Я не можу зрозуміти, як цей автомобіль може зробити якийсь вагомий внесок у вирішення багатьох проблем, пов'язаних з власністю та використанням автомобіля», - сказав він.

Нагадаємо, що винайдено процес переробки очисток з моркви у «сонячні» батареї.

 

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.