Догори
Дати відгук

Тиждень від заколоту Пригожина: у Росії чекають на другу спробу

Пригожин «іде», але не прощається?

4 хв на прочитання01 Липня 2023, 21:43
Поділитись:

Сьогодні минає тиждень від заколоту ПВК «Вагнер». Проте спливають нові й нові подробиці, які примушують подивитися на ситуацію під новим кутом. Тим більше що в Росії дедалі голосніше починають говорити про те, що це була лише перша спроба, а не кінець історії.

Наприклад, за повідомленням джерела «Компромат 2.0» у російських спецслужбах тиждень тому, коли колони Вагнера майже підійшли до Москви, ними та їх спільниками було проведено рекогносцировку, результати якої свідчили: наявними силами (8000 найманців і трохи техніки) взяти місто та всі потрібні в ньому локації просто не вийде, але крові буде багато, особливо крові вагнерівців. Євген Пригожин начебто прийняв рішення відійти, перегрупуватися в Білорусі, відстань від якої до Москви майже вдвічі коротша, ніж від Ростова, і знову рушити на столицю, але вже більш підготовленими та з більшими силами.

«Після тріумфальної ходи Росією, після того, як Москва була фактично біля його ніг, цей новий Бонапарт навряд чи зупиниться, ми ще побачимо його в ділі там, де йому вдається кермувати найкраще — на вершині влади. Відмовою від штурму Москви кухар проявив неймовірну витримку, гідну тільки політика найвищої категорії. Він ніби говорить усім: так я в будь-який момент знову можу отримати Москву, в будь-який момент, коли захочу! Чекайте і бійтеся!!!» — переконані на каналі «Русофобия, победобесие, вата +».

У «Компроматі 2.0» вважають, що переворот справді готується не проти Володимира Путіна, а за нього стоїть мета змістити лише ставленика «сім'ї» Шойгу. Саме тому, як виявилося, Путін спокійно в день заколоту спостерігав за фестивалем «Червоні вітрила».

«Він був у курсі і його розгніване повідомлення за підсумками — це лише маскування невдачі усунення міністра оборони. Після повторного усунення Шойгу планують розпочати переділ економіки проти сімейних олігархів на користь путінських», — йдеться у повідомленні.

Підбиваючи підсумки тижня з моменту заколоту Пригожина, відомий міжнародний терорист Ігор Гіркін (Стрєлков) констатує, що, судячи з наслідків, це й не заколот був.

«Ну, хоча б тому, що незважаючи на 6 збитих вертольотів і літак, загибель більш ніж 10 (точно ніхто не знає) російських військовослужбовців — жодних заходів щодо покарання бунтівників не вжито. Ба більше — пан Пригожин вільно переміщається через державний кордон РФ, проживає в Петербурзі і влада вдає, що "так і треба". Жодних відставок осіб, які виявили під час заколоту некомпетентність і боягузливість — немає близько. Вищі державні діячі, які втекли за кордон у день заколоту — всі на своїх місцях. Ні слова засудження, ні навіть найменшого натяку на покарання з вуст особи, яка віддалено нагадує президента — не пролунало», — нарікає він.

Із цього терорист висновує, що не за горами черговий заколот. Гіркін вважає, що це станеться після великої поразки РФ на фронті.

«І так — хай би хто його почав — опиратися бунтівникам тепер не буде вже ніхто. Узагалі ніхто. Бо не має сенсу ризикувати життям, захищаючи таку убогу та жалюгідну владу», — прогнозує він.

Гіркін прогнозує нищівні наслідки для Росії від наступного заколоту.

«Але неможливо врятувати країну, володарі якої настільки прогнили, що втратили навіть елементарний інстинкт самозбереження, розмінявши його на можливість ще трохи "за будь-яку ціну нічого не робити"», — підкреслює терорист.

Нагадаємо, що «президент відірваний від реальності»: під час заколоту ПВК «Вагнер» Путін відпочивав на яхті свого друга у Санкт-Петербурзі.

Тимчасом 30 % росіян схвалюють діяльність Пригожина навіть після його заколоту — опитування.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Війна
Будівля Харківського національного театру опери та балету, яка перетворила свій великий підземний простір на концертний зал, 25 жовтня 2023 року. Фото: Reuters
У Харківському оперному театрі облаштували концертну залу у підвалі — і вже готуються до виступів: ось як це виглядає
2 хв на прочитання03 Листопада 2023
Україну вночі атакували п'ятьма «шахедами»
Україну вночі атакували п'ятьма «шахедами» та керованою авіаційною ракетою
1 хв на прочитання29 Жовтня 2023
ООН опублікували швидку екологічну оцінку підриву Каховської дамби
1 хв на прочитання27 Жовтня 2023
Майно найбільшої авіакомпанії України МАУ розпродують з молотка
Майно найбільшої авіакомпанії України МАУ розпродають з молотка
2 хв на прочитання27 Жовтня 2023
На Одещині ухилянта, який "придбав" квиток за $7 тис., засуджено до 10 тис. грн штрафу
1 хв на прочитання26 Жовтня 2023
Як підготуватися до можливого блекауту: топ порад
1 хв на прочитання26 Жовтня 2023
Начальник районного ТЦК Одеси та його теща за короткий час "збагатилися" на майже 50 млн грн
3 хв на прочитання19 Жовтня 2023
140 тисяч українських переселенців було позбавлено грошової допомоги, причини
1 хв на прочитання17 Жовтня 2023