Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Агро
  • Тушкований короп з картоплею та цибулею: традиційний рецепт на Різдво від Клопотенка

Тушкований короп з картоплею та цибулею: традиційний рецепт на Різдво від Клопотенка

Окрасою вашого столу може стати саме ця страва.

1 хв на прочитання22 Грудня 2023, 19:30
Рецепт пісної страви на Різдво від Клопотенка Рецепт пісної страви на Різдво від Клопотенка
Поділитись:

На Святвечір прийнято готувати 12 пісних страв. Окрасою вашого столу може стати цей короп по рецепту Клопотенка. Ніжна та смачна риба, просочена смаками спецій та цибулі у поєднанні з картоплею створюють ідеальний тандем.

Для створення смакоти знадобляться:

  • 1 кг коропа
  • 6 картоплин
  • 2 цибулини
  • 80–100 мл олії
  • 1 лавровий лист
  • 3 горошини духмяного перцю
  • 50 г борошна
  • Сіль та перець до смаку

Як готуємо:

  • Помийте коропа, почистіть від луски та нутрощів. Зріжте плавники та голову. Очищену тушку наріжте порційними шматками приблизно однакової товщини.
  • Посоліть до смаку з обох боків та обваляйте кожен шматочок у борошні (всього вам знадобиться приблизно 50 г). Розігрійте пательню із соняшниковою олією та обсмажте шматочки коропа з обох боків до золотавої скоринки.
  • Почистіть 6 картоплин та наріжте кожну однаковими скибками товщиною приблизно 3–4 мм. Цибулю наріжте чверть кільцями.
  • У казанок чи каструлю з товстим дном викладайте шарами трохи картоплі та кілька шматочків коропа, потім знову шар картоплі, цибулю, сіль, перець до смаку.
  • Залийте водою, щоб вона покрила картоплю, додайте 3 горошини духмяного перцю і лавровий лист. Тушкуйте до готовності картоплі, це приблизно 40 хвилин.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро