Догори
Дати відгук

Циклони з Норвезького моря принесуть в Україну потепління

Сніговий покрив дуже скоротиться, а місцями, крім північної частини та Карпатського регіону, зійде повністю.

2 хв на прочитання18 Грудня 2023, 22:22
Погода в Україні Погода в Україні
Поділитись:

Як повідомляє кандидат географічних наук, метеоролог Ігор Кібальчич, протягом найближчого тижня повітряні маси атлантичного походження принесуть в Україну відлигу та невеликі опади у вигляді дощу та мокрого снігу. Вітер очікується переважно західний, подекуди з посиленням до 15-20 м/с. Сніговий покрив дуже скоротиться, а місцями, крім північної частини та Карпатського регіону, зійде повністю. Про це пише Meteoprog.com.

У понеділок, 18 грудня, у більшості областей України пройдуть опади переважно у вигляді мокрого снігу та дощу. На дорогах, окрім південної частини, місцями ожеледиця. Температура повітря вночі буде в межах -1…+4 °С, вдень повітря прогріється до +2…+8 °С. У Карпатах уночі очікується -6...-1 °С, вдень стовпчики термометрів покажуть -2...+3 °С; на Одещині вдень місцями потеплішає до +11 °С. Вітер західний, 7-12 м/с.

У вівторок, 19 грудня, скрізь, крім західних областей, очікуються невеликий дощ та мряка. Подекуди можливі тумани. Температура повітря вночі становитиме +1…+6 °С, вдень стовпчики термометрів піднімуться до +3…+8 °С, на Одещині температура підвищиться до +11 °С. У Карпатах протягом доби буде -5...0 °С. Вітер західний, південно-західний, 5-10 м/с.

У середу, 20 грудня, істотних опадів не очікується. Лише вночі у північній частині можливий невеликий дощ. Температура повітря вночі очікується в межах -1...+4 °С, вдень стовпчики термометрів досягнуть позначок +3...+8 °С, у Криму та Одеській області повітря прогріється до +11 °С. У Карпатах протягом доби очікується -5...0 °С. Вітер південно-західний, 7-12 м/с.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.