Догори
Дати відгук

Цвітіння тюльпанів до 7 тижнів: садівничий лайфхак

Цей прекрасний період цвітіння можна легко продовжити.

1 хв на прочитання23 Березня 2024, 21:00
Цвітіння тюльпанів Лайфхак Добриво для тюльпанів Цвітіння тюльпанів Лайфхак Добриво для тюльпанів
Поділитись:

Тюльпани — справжній символ весни. Приємно спостерігати за їх різнобарвним цвітінням. І так стає сумно, коли пелюстки опадають. Переважно тюльпани цвітуть протягом 7-14 днів. Цей прекрасний період можна продовжити аж до 5-7 тижнів. Читайте далі про садівничі тонкощі вирощування тюльпанів.

Тривале цвітіння тюльпанів

Загальні етапи вирощування стандартні: добриво, підживлення, якість ґрунту, правильність поливів. Все це впливає на ріст, вегетацію та цвітіння. Це не є новиною. Саме цвітіння залежить також і від сорту тюльпанів та кліматичних особливостей регіону. З цього погляду варто висаджувати різні групами. Це дасть можливість клумбам мати безперебійне цвітіння. Мова йде про всі сорти — від ранніх до пізніх.

Добриво для квітів

Зверніть увагу, що квітам потрібні калійні добрива. Якщо буде недостатня кількість, тюльпани можуть втратити яскравість забарвлення та гальмувати цвітіння. Також потрібен і азот. Він важливий і для нашої основної цілі, і для набору зеленої маси.

Приготуйте добриво за наступним рецептом. На 5 л води потрібно ½ склянки попелі та 0,5 г борної кислоти. Підливайте тюльпани цим розчином.

Також квіти можна підживлювати комплексними добривами. Таким прикладом може бути «Кеміра універсал-2». Розчин зробіть у відповідності з рекомендаціями на етикетці. При правильному догляді ваші квіти будуть радувати вас не один тиждень, тому приділіть їм час та увагу.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.