- Головна
- Новини
- Агро
- Агробізнес UA
- Цукор знову дорожчає: експерти озвучили прогноз
Цукор знову дорожчає: експерти озвучили прогноз
Відкриття ринку ЄС та внутрішній попит стимулюють ріст цін на український цукор.

На українському продовольчому ринку фіксують зростання цін на цукор. Середній рівень відпускних цін із заводу нині коливається в межах 24,60–25,30 грн/кг, але очікується їх подальший ріст. Про це повідомили аналітики сільськогосподарського кооперативу ПУСК, що є частиною Всеукраїнської аграрної ради (ВАР).
Експерти зазначають, що на ринок впливають кілька основних чинників. По-перше, зростає внутрішній попит, по-друге, відкритий ринок Європейського Союзу.
"Багато заводів зараз використовують квоти для експорту на європейський ринок. Водночас українські виробники вже адаптувалися до зовнішніх поставок ще до відкриття ЄС, експортувавши продукцію до Туреччини, Камеруну, Кот-д’Івуару, Індонезії та Ізраїлю. Попит з цих країн зберігається, а додатковий інтерес Європи тільки посилює ріст цін", – йдеться у повідомленні.
Також традиційно на ціноутворення впливає сезонний фактор. З початку року до середини літа спостерігається зростання котирувань.
"З січня по червень-липень ми бачимо сезонне підвищення цін. З огляду на поточні ринкові умови, ціни можуть досягти рівня 27–28 грн/кг з ПДВ", – додають експерти.
Отже, активний експорт і сезонні фактори створюють передумови для подальшого зростання вартості українського цукру.
Більше новин читайте на GreenPost.







