Догори
Дати відгук

Ціни на яйця стали космічними, а Мінекономіки говорить про відсутність значних цінових коливань

Основне подорожчання яєць прийшлося на перший квартал 2021 року.

1 хв на прочитання10 Квітня 2021, 22:19
Ціни на яйця стали космічними, а Мінекономіки гворить про відсутність значних цінових коливань Ціни на яйця стали космічними, а Мінекономіки гворить про відсутність значних цінових коливань
Поділитись:

Ціни на продукти харчування не зупиняються у зростанні.   Українці помітили , що ціни стали космічними на олію, макарони та особливо, яйця, які  продовжують продавати за зимовими розцінками.

За рік, що пройшов, яйця піднялися в ціні більше ніж на 100 відсотків. Якщо раніше йшлося про сезонні коливання вартості, то зараз до пасхальних свят буде додатковий підйом вартості. Такі дані надали у Держстаті, пише  fbc.ua. 

Основне подорожчання яєць прийшлося на перший квартал 2021 року. Зокрема, йдеться про майже 80% збільшення вартості. А у березні 2021 року різниця у порівнянні із груднем 2020 року складала вже 14,5 відсотків.

В той же час у профільному міністерстві стверджують, що проводять щоденний моніторинг цін на продукти соціального призначення від Держстату разом з обл(міськ)держадміністраціями.

"Для моніторингу визначено 21 позицію продуктів харчування, включаючи продукти "борщового набору". Станом на сьогодні ситуація залишається стабільною: жодного дефіциту продуктів на внутрішньому ринку не спостерігається, також відсутні значні цінові коливання на продукти харчування", - ідеться у повідомленні на сайті Міністерства розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України.

Відомо, економічні експерти зробили прогноз цін на продукти харчування у країні на найближчі два місяці. Так, незвичайним для цієї пори роки стало зниження цін на картоплю.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро