Так, сьогодні фермери готові відвантажувати моркву по 8-12 грн/кг ($0,21-0,32/кг), що в середньому на 17% дешевше, ніж тижнем раніше.
За словами виробників, негативний вплив на ціни в цьому сегменті чинить збільшення пропозиції моркви з місцевих господарств. Через досить теплу погоду якість цієї продукції в сховищах дрібних господарств почала стрімко погіршуватися, що змушує фермерів розпродавати наявні запаси. Водночас гравці ринку зазначають, що великі виробники, які мають достатньо потужностей для зберігання, вважають за краще тимчасово зупинити продажі моркви з огляду на доволі велику пропозицію на ринку.
Варто зазначити, що наразі ціна на моркву в Україні вже в середньому на 53% нижча, ніж на початку лютого 2023 року. При цьому більшість учасників ринку не виключають ймовірності подальшого зниження цін на дану продукцію, що пов’язано з досить невисокою торговою активністю в цьому сегменті.
Більше новин читайте на GreenPost.