Догори
Дати відгук

Цілуй мене, цілуй: сьогодні свято поцілунків. Чому поцілунки — засіб проти зморшок

Обійми та поцілунки з коханими зміцнюють імунітет і рятують від депресії без жодної пігулки.

2 хв на прочитання06 Липня 2021, 11:14
Цілуй мене, цілуй: сьогодні свято поцілунків. Чому важливо цілуватися Цілуй мене, цілуй: сьогодні свято поцілунків. Чому важливо цілуватися
Поділитись:

Всесвітній День поцілунків вперше з’явився у Великобританії в кінці XIX століття — «World Kissing Day». Офіційним міжнародним святом цей День став значно пізніше.

Варто знати:

Для здоров'я людини необхідні регулярні дотики близьких і щонайменше 15 поцілунків щодня! Обійми та поцілунки з коханими зміцнюють імунітет і рятують від депресії без жодної пігулки.

У тих, хто часто цілується, рідше виникають проблеми з травленням, жовчним міхуром і нервовою системою. На думку англійських і німецьких психологів, цілуватися корисно для здоров`я.

Поцілунки схиляють до позитивного рішення проблем і труднощів. Ті, хто щоранку цілують свого чоловіка або дружину, живуть у середньому на п’ять років довше тих, хто цього не робить.

У поцілунку задіяні понад 30 м'язів, тож це гарний засіб проти зморшок, чудове тренування для м'язів і шкіри обличчя. Достатньо одного поцілунку, щоб зняти стрес і спалити 12 зайвих калорій. Ніжне торкання губ пришвидшує пульс до 150 ударів на хвилину, завдяки чому активно працюють судини, а клітини отримують більшу кількість кисню.

Одне поважне дослідження показало, що чоловіки, які отримують поцілунок у щоку від своїх дружин, перш ніж вирушити на роботу, живуть на п’ять років довше, ніж ті, хто не отримує такого стимулу.

Під час поцілунку організми обмінюються слиною, в якій містяться необхідні антибіотики. Таким чином, взаємно зміцнюється імунітет і загальний стан. А ще поцілунок здатний зменшувати біль: під час поцілунку виробляється ендорфін — гормон, що має болезаспокійливі властивості.

До слова, експерти знайшли секрет довголіття — шість щоденних звичок, що продовжують життя.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost