Догори
Дати відгук

Ці солодкі ласощі дієтологи рекомендують усім жінкам 50+

Вони допоможуть подбати про стан волосся, шкіри та нігтів.

2 хв на прочитання11 Жовтня 2023, 08:11
Поділитись:

У період менопаузи та клімаксу переважна більшість жінок стикається з набором ваги та необхідністю уважніше стежити за раціоном. Проте балувати себе теж необхідно: особливо з огляду на той факт, що існують корисні десерти для клімаксу.

За статистикою в перший рік настання клімаксу понад 60% жінок стикаються з появою зайвої ваги. За цей короткий термін цифра на вагах може збільшитися щонайменше на 2-3 кілограми — навіть при дотриманні правильного харчування та регулярних тренувань. Це пов’язано з гормональними змінами в організмі, і навіть з уповільненням обміну речовин.

Як розумієш, для того, щоб залишатися стрункою в клімаксі, доведеться працювати набагато більше, ніж кілька років тому. Особливий акцент фахівці радять робити на достатньо споживання чистої води, а також на коригування раціону. Під час менопаузи та клімаксу потрібно їсти більше овочів та фруктів, а також продуктів, багатих на фітоестрогени.

Солодощі та борошняне під час клімаксу ведуть до більш швидкого набору ваги, ніж раніше. Дієтологи не наполягають на повній відмові від цукру, адже це практично неможливо. Однак краще віддати перевагу не цукеркам, тортам та круасанам, а мармеладу та желе.

Справа в тому, що основним інгредієнтом цих десертів є желатин – натуральне джерело колагену, головного білка в нашому організмі. З віком власні запаси колагену виснажуються, тому солодощі на основі желатину допоможуть подбати про стан волосся, шкіри та нігтів.

В ідеалі мармелад та желе слід готувати в домашніх умовах, додаючи в них фрукти та натуральний сік. Втім, можна знайти гідні десерти серед магазинних варіантів. Головне — не захоплюватися солодким, не забуваючи вписувати його до своєї щоденної норми калорій.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.