Невролог Таїсія Баскова розповіла, які є тригери для мігрені.
«Наприклад, це можуть бути продукти харчування: шоколад, горіхи, йогурти та витримані сири, а також алкоголь (ігристі вина, червоне вино, пиво), надлишковий прийом кави та напоїв, що містять кофеїн.
Часто біль голови може бути у голодних людей, тих, хто п’є мало рідини протягом дня або мало рухається. Провокатором може бути порушення режиму харчування: пропуск прийому їжі, низькокалорійні дієти», — розповіла фахівець.
Крім цього, мігрень можуть спровокувати яскраве світло, «задушливі» аромати, стрес, тривалі статичні навантаження, наприклад сидіння за комп’ютером, менструація. Деякі люди повідомляють і про реакцію на погоду.