Догори
Дати відгук

Ці 5 помилок у ванній можуть коштувати життя, а ми продовжуємо робити їх кожного дня

Сілд мати окремі невеликі рушники для обличчя

3 хв на прочитання27 Жовтня 2023, 22:11
 Ванна кімната деякі звички можуть бути небезпечними Ванна кімната деякі звички можуть бути небезпечними
Поділитись:

Ванна кімната – це місце, де ми проводимо багато часу, піклуючись про особисту гігієну та доглядаючи за собою. Але, виявляється, деякі наші звички можуть бути небезпечними! Розповідаємо про п'ять помилок, які ми всі робимо у ванній кімнаті, хоча це може коштувати нам здоров'я.

1. Не сушите мокрі рушники

Як часто після гарячого душу ви залишаєте використаний рушник просто висіти у ванній кімнаті до наступного дня? Але це може призвести до розвитку в ньому цвілі та грибка, що, звичайно, небезпечно для здоров'я. Згодом це може спричинити алергічні реакції, проблеми з диханням та інші захворювання. Тому завжди слід сушити рушники після використання та регулярно їх прати.

2. Користуєтеся мочалкою занадто часто

Для більшості людей використання мочалки – це щоденна практика. І ніхто не помічає, які наслідки вона несе. У таких випадках ми пошкоджуємо захисний шар шкіри, що призводить до її подразнення. А якщо ви ще й давно не змінювали мочалку, то через бактерії, що накопичилися на ній, наслідки можуть бути ще страшнішими. Інфекції різного роду – це ще квіточки. Тому рекомендується використовувати мочалку не більше двох-трьох разів на тиждень, а також регулярно її міняти на новий: приблизно раз на два місяці.

3. Не миєте шторку для душу

Шторка для душу – це місце, де накопичується багато бруду та бактерій. Якщо її регулярно не прати (давайте будемо чесні: мало хто це робить), рано чи пізно на цьому предметі з'являться пліснява та мильний наліт, які здатні викликати алергію. Рекомендується прати шторку для душу не рідше ніж один раз на місяць. Достатньо короткого прання на делікатному режимі.

4. Не зберігайте зубні щітки без ковпачка

Коли ми зберігаємо зубні щітки без ковпачка, вони легко забруднюються бактеріями з повітря та інших поверхонь у ванній кімнаті. А якщо ми не закриваємо унітаз під час змиву, то бактерії бонусом налетять і звідти. Все це може призвести до інфекції порожнини рота, захворювання ясен та інших проблем зі здоров'ям. Тому завжди слід зберігати зубні щітки в закритому контейнері або хоча б закривати щетину ковпачком.

5. Ви використовуєте звичайний рушник для обличчя

Багато людей витирають обличчя звичайним рушником, не усвідомлюючи, що на ньому залишаються частинки шкіри та фізіологічні виділення, простіше кажучи, бруд. Все це може призвести до проблем зі шкірою — акне та інших запалень. Якщо ви не хочете зіткнутися з цими проблемами, рекомендуємо завести окремі невеликі рушники для обличчя та відправляти їх у прання після одного використання або просто купити паперові.

Не забувайте, здоров'я безпосередньо залежить навіть від того, як ми дбаємо про себе у ванній кімнаті. Дотримуючись простих правил, ми можемо уникнути багатьох проблем і зберегти своє здоров'я.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я