Догори
Дати відгук

Цей процес важливий для людей, незалежно від результату — юрист про позов щодо скасування наказу про обов’язкову вакцинацію

Але стійкі у своїх переконаннях мають шукати заробіток на сьогодні, а не чекати дарунків долі.

3 хв на прочитання26 Листопада 2021, 16:00
Суд Суд
Поділитись:

Директор спеціалізованої школи № 210 Оболонського району м. Києва Дмитро Ламза розповів про «рекордне» засідання в Окружному адміністративному суді м. Києва (ОАСК). Ідеться про провадження, відкрите за позовом до МОЗу щодо скасування Наказу № 2153 від 04.10.2021 р., який передбачає відсторонення невакцинованих працівників (зокрема освітян).

Дмитро Ламза розповідає, що судове засідання затримали на 40 хвилин. А коли воно нарешті розпочалося, то «поспіхом, не читаючи заяви, було залучено велику кількість третіх осіб». «Сторона відповідача (Міністерство охорони здоров'я України) вже солідарно заявила клопотання про залучення третіми особами Кабінету Міністрів України. А чому б і ні?! Разом наворотили, то й відповідати разомБез обговорення було обєднано справи. Якщо чесно, я навіть не знаю, з ким нас об'єднали. Мабуть, суддя знає», — розповідає Дмитро Ламза.

Він каже, що все це тривало приблизно шість хвилин, після чого суддя переніс підготовче засідання й оголосив перерву.

«Навіщо гаяти час, якщо суд іде з такою затримкою? Долі тисяч людей, мабуть, їм не цікаві», — гадає директор школи.

Адвокат Анжела Василевська, яка представляє інтереси позивача, наголошує, що Дмитро Ламза на строки розгляду справи не може вплинути, «ніхто й не обіцяв, що процес буде швидкий», для юристів це очевидно, а для людей без процесуального досвіду — ні.

«Ми всі заручники ситуації та процесу. Але іншого законного варіанту в нас нема», — підкреслює Анжела Василевська в коментарі GreenPost.

Вона закликає уникати нагнітання про затягування термінів, вважаючи, що це деморалізує тих, хто чекає судового рішення в цій справі, зокрема освітян, відсторонених від роботи через відсутність щеплення проти COVID-19.

«Цей процес важливий для людей, незалежно від результату, є надія. Але стійкі у своїх переконаннях мають триматися та шукати заробіток на сьогодні, а не чекати дарунків долі», — переконана Анжела Василевська.

Вона розповідає, що не всі відсторонені сидять, склавши руки, — подано приблизно десять позовів проти МОЗ, але пресі інші позивачі не такі цікаві. Юрист вважає, що не всім варто йти саме таким шляхом, шукаючи справедливості в суді. Тим паче не в кожного є можливість працювати з адвокатом

«У випадку з Ламзою — так зірки зайшлися, що ми з ним вже були знайомі та що маємо однакові переконання щодо вакцинації без дискримінації.

Інші адвокати, які представляють людей у позовах до МОЗу, або просто шкодують людей і теж на громадських засадах здійснюють представництво, щоб зробити свій правовий внесок у процес, або шукають піару на цій ситуації, бо це дуже спокусливо.

Але мотиви в цьому випадку не мають значення, головне, що ми разом і в нас одна мета. А гуртом багато справ легше робити», — говорить Анжела Василевська.

Наступне засідання у справі має відбутися 16 грудня об 11:30.

Ми вже писали, що суд погодився вирішити, чи варто скасувати наказ про відсторонення невакцинованих від роботи.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Фото: «Їжа легко»
Безе на паличці (швейцарська меренга) — простий і оригінальний десерт лише з чотирьох інгредієнтів
1 хв на прочитання6 годин тому
Фото: Телеграм-канал «Садівник»
Поєднання мускарі та тюльпанів: квіти, що вдало створюють яскраву весняну композицію (ФОТО)
1 хв на прочитання7 годин тому
Гороскоп для всіх знаків зодіаку на 19 квітня
Проведіть час у самотності: гороскоп на п'ятницю, 19 квітня
2 хв на прочитанняВчора
Як правильно збивати яйця з цукром
Рецепти Великодня: як правильно збивати яйця з цукром
1 хв на прочитанняВчора
Для відновлення України потрібні сучасні низьковуглецеві технології - Мінекології
1 хв на прочитанняВчора
На завтра синоптики оголосили 2 рівень небезпечності: пів України накриють морози
1 хв на прочитанняВчора
В Мінагро обговорили питання поставок насіння української кукурудзи на європейські ринки
1 хв на прочитанняВчора
«Укренерго» анонсувало графіки обмеження потужності, ось кого це стосуватиметься
1 хв на прочитанняВчора