Цей продукт зменшує ризик серцевих захворювань: результати нового дослідження

1 хв на прочитання18 Квітня 2023, 13:00

Горіхи можуть знизити ризик серцевих захворювань, а також підвищити рівень серотоніну.

Вживання горіхів позитивно впливає на здоров'я серця та емоційний стан. Про це свідчать результати нового дослідження

Популярний продукт не тільки запобігає старінню, зменшує запалення та допомагає під час схуднення. Нове дослідження у Nutrients показало, що горіхи можуть зменшити фактори ризику, пов’язані з хворобами серця. Вчені також довели, що вони збільшують кількість серотоніну в організмі.

Результати попереднього дослідження показали, що щоденне вживання 40 грамів волоських горіхів, мигдаля, кешью, фундука, макадамії, фісташок, бразильських горіхів призвело до втрати ваги, а також до зниження артеріального тиску та частоти серцевих скорочень. 

Це дослідження стало основою для нового. Причиною таких впливів є триптофан, який міститься в горіхах, та метаболізується, коли потрапляє в кишечник.

Після цього утворюються біоактивні метаболіти. За словами вчених, вони допомагають імунній регуляції організму, пов'язаній з потенційними серцевими захворюваннями.

Провідний дослідник Чжаопін Лі заявив, що горіхи можуть знизити ризик серцево-судинних захворювань. Цьому є декілька пояснень. Науковець каже:

"Ми виявили деякі нові зв’язки між метаболітами триптофану та артеріальним тиском, частотою серцевих скорочень і відчуттям ситості в осіб із надмірною вагою та ожирінням, що свідчить про ширший вплив метаболізму триптофану на загальний стан здоров’я, включаючи здоров’я серцево-судинної системи."

Окрім цього, горіхи здатні покращити настрій, підвищуючи в організмі рівень "гормону щастя". Зокрема, кількість серотоніну в крові збільшилася на 60,9% після 12 тижнів вживання продукту і на 82,2% до 24-го тижня. 

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: