Це дуже небезпечно: ось чому не можна їсти почорнілі банани
Мало хто замислюється про те, яку небезпеку становлять банани з чорними плямами.
Банани - джерело безцінних вітамінів і мінералів. Вони допомагають не тільки насититися протягом дня, а й наповнити організм важливими вітамінами. Але як і в усьому, тут теж є свої нюанси.
Їх відрізняє приємний солодкий смак і багатий набір поживних речовин, але чи можна їсти почорнілі банани, чи слід відправити їх з очей геть в урну?
Безпечним буде вживання тих плодів, які зовні мають невеликі темні плями, а всередині не зіпсувалися. Часто магазини пропонують їх за зниженою ціною саме через швидке закінчення терміну придатності. Якщо ж помітили ознаки гниття, такий банан рекомендується викидати.
Чи можна їсти почорнілі банани
Усе залежить від стану фрукта. Зрозуміло, з гнилими утвореннями його їсти не варто. Інакше можна легко отримати отруєння.
Перестиглі банани таять у собі небезпеку у вигляді підвищеного вмісту цукру. Що більше таких плодів ви з'їсте, то більшим буде навантаження на шлунково-кишковий тракт.
Шкода перестиглих бананів
- Підвищують рівень цукру в крові
- Збільшують артеріальний тиск
- Загрожують здоров'ю шлунка
- Можуть призвести до отруєння
- Руйнують печінку
Але є в них і користь. Перезрілі банани можна вживати в ситуаціях, коли необхідний різкий енергетичний поштовх, наприклад, спортсменам.