Догори
Дати відгук

Тридемія — три епідемії водночас: Андрій Волянський розповідає про нову небезпеку

А також що з нею робити.

1 хв на прочитання18 Грудня 2022, 09:49
Поділитись:

За останній тиждень у світі зафіксовано 60 тисяч нових випадків грипу, ця цифра перевищує допандемічні рівні. Про це розповідає відомий лікар-імунолог, бактеріолог, вакцинолог Андрій Волянський.

Надзвичайно ранній агресивний грип охопив США та Канаду. Кількість летальних випадків у США вже перевищила 500 на тиждень і швидко наближається за кількістю смертей до COVID-19 та бактеріальних пневмоній.

Зафіксовано 30 фатальних випадків грипу у дітей.

У Європі поки що зафіксовано лише 10 тисяч випадків грипу за 49-й тиждень. В Англії частота госпіталізацій пацієнтів із грипом наздогнала COVID-19.

Андрій Волянський також пояснює, що таке тридемія. Існує кілька варіантів тлумачення цього терміну.

1) Одночасне зараження декількома вірусами (SARS-Cov-2, грип, РС-вірус). Насамперед йдеться про дітей, які через дворічний карантин не зустрічалися з патогенами і не формували специфічну імунну відповідь, унаслідок чого сприйнятливі до багатьох сезонних інфекцій.

2) Одночасний підйом захворюваності на кілька інфекцій. Ідеться знову ж таки про коронавірус, грип та РС-вірус, але лікар ще додав би бактеріальні пневмонії.

Що робити за таких умов? Андрій Волянський радить вакцинуватися проти грипу, проти пневмокока та проти омікрон-варіанту COVID-19.

Нагадаємо також, що стрептокок мутував: Комаровський розповів, у чому нова небезпека і як із нею боротися.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.