Догори
Дати відгук

Три зміни, які потрібно зробити, аби знизити ризик інсульту

Це не дієта, а хороші звички у харчуванні мають бути.

1 хв на прочитання04 Жовтня 2021, 23:42
Фото:
Webcardio.org Фото: Webcardio.org
Поділитись:

Лікарі з’ясували, що паралельно з фізичним навантаженням, відмовою від куріння та скороченням кількості вживання алкоголю, здорове харчування може значно знизити ризики людини отримати інсульт. Про це пише  Stroke Association.

Лікарі радять вживати більше фруктів та овочів.

«Фрукти та овочі — важливі джерела вітамінів і мінералів. Ви повинні прагнути їсти п’ять порцій фруктів і овочів щодня», — кажуть лікарі.

Деякі експерти рекомендують продукти з високим вмістом калію, такі як солодка та біла картопля, банани, помідори, чорнослив і дині, або продукти, багаті магнієм, такі як шпинат і едамаме, для профілактики інсульту.

Знизити ризик інсульту дає змогу клітковина.

«Продукти з високим вмістом клітковини дають змогу знизити кількість холестерину у крові. Вибираючи крохмалисті продукти, вибирайте цільнозернові злаки, коричневий рис або такі злаки, як кускус із цільної пшениці», — радять лікарі.

Також слід обмежити вживання жиру та цукру.

«Їжа, обсмажена на олії, маслі або топленому маслі, буде містити велику кількість жиру. Замість цього використовуйте рослинну, горіхову й оливкову олію. М’ясо, жирний сир, готові торти та печиво — всі містять багато насичених жирів, тому намагайтеся обмежити їхню кількість у своєму раціоні», — запевнили фахівці.

Нагадаємо, що лікар назвав основну причину інфарктів та інсультів.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.