Догори
Дати відгук

Три способи менше мерзнути

Не все залежить від температури.

1 хв на прочитання16 Грудня 2022, 13:20
Поділитись:

Те, наскільки нам холодно, залежить не тільки від температури повітря, а й від інших чинників — наприклад, нашої дієти, стану здоров'я і навіть дихання. Про це розповідають на Телеграм-каналі «Тонкощі здоров’я».

Спробуйте тибетську техніку «гарячого дихання». Зробіть глибокий вдих, при цьому живіт потрібно випнути вперед. А при видиху його, навпаки, потрібно втягнути, стиснувши м'язи всієї нижньої половини тіла, зокрема тазові. Деякі адепти цієї практики рекомендують також візуалізувати полум'я, що проходить хребтом.

Вживайте імбир. Зігрівальні властивості цього кореня були відомі ще у Стародавньому Китаї. В наші дні здатність імбиру стимулювати циркуляцію крові в організмі підтверджена науково. Причому його можна вживати у будь-якому вигляді: як заварювати в чай, так і додавати в суп або, наприклад, у хліб і печиво.

Перевірте своє здоров'я. Існує кілька медичних причин, через які людина постійно відчуває холод. Зокрема, коли щитоподібна залоза виробляє недостатню кількість тиреоїдних гормонів (основний регулятор), а також при анемії, нестачі заліза та вітаміну B12 в організмі. Точний діагноз лікар зможе поставити, отримавши результати аналізів. Також варто враховувати, що жінки більше мерзнуть, ніж чоловіки. Крім того, теплообмін може знижуватися з віком, а також при прийомі антигістамінних препаратів або ліків від астми.

Також ми розповідали, що можна використовувати дрова, вугілля, торф, меблі, російські книжки: як нагріти оселю без централізованого опалення.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.