Догори
Дати відгук

Три головні продукти, які не можна їсти після 30 років

Вік повинен вносити певні корективи у харчування людини.

1 хв на прочитання04 Жовтня 2023, 12:56
Поділитись:

Навіть якщо ви не відчуваєте змін, організм у двадцять - не той, що в тридцять. Якщо в студентські роки ви могли дозволити собі будь-яку їжу і вам за це нічого не було, із роками все змінилося.

Газовані напої та алкоголь

Варто відмовитися і від солодких газованих напоїв та алкоголю, оскільки у напоях містяться канцерогенні барвники, які викликають онкологічні захворювання. Крім того, при вживанні алкоголю посилюється потяг до нездорової їжі та погіршується сон. Бесонні ночі через споживання великої кількості міцних напоїв викликають неконтрольований потяг до вуглеводів і цукру.

Рогалики та білий хліб

Споживаючи білий хліб, випічку, рогалики та макаронні вироби не з цільного зерна, ви постачаєте організм шкідливими речовинами, що прискорюють процес старіння. Інша справа – цільнозерновий хліб. Він не тільки нормалізує рівень цукру в крові, а й допоможе підтримати вагу в нормі і навіть схуднути, особливо при дотриманні дієти чи правильного харчування.

Кава з льодом

Випиваючи каву з льодом, ви робите крок на шляху до старіння. Справа в тому, що вживання дуже великої кількості кофеїну впливає на якість сну, під час якого відбувається процес відновлення клітин шкіри. Відповідно, порушивши процес занурення в сон, ви сприяєте появі зморшок і передчасно піддаєте себе старінню.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я