- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Торт «Медовик»: швидкий рецепт
Торт «Медовик» належить до найпопулярніших десертів. Приготувати його можна і вдома
Інгредієнти:
яйця — 4 шт.;
цукор — 6 ст. л.;
мед рідкий — 2 ст. л.;
борошно — 130-150 г (1 склянка);
розпушувач — 1 дес. ложка;
сметана жирністю від 25 % — 600 г;
цукрова пудра — 100 г (за смаком).
Приготування.
Яйця збити з цукром і медом за допомогою міксера до світлої легкої маси.
У просіяне борошно додати розпушувач, перемішати.
Додати борошно в яєчну масу, перемішати ложкою чи лопаткою до однорідності.
Вилити тісто у форму, вкриту пергаментом. Випікати в розігрітій духовці при температурі 180 °С до рум'яності, 30-40 хвилин (залежно від розміру бісквіту й особливостей духовки).
Поки печеться медовий бісквіт, приготувати сметанний крем: збити охолоджену сметану з цукровою пудрою.
Медовий бісквіт трохи остудити й розрізати на 3 коржі.
Промастити сметанним кремом коржі та боки медового торта.
Торт посипати крихтою. Дати просочитися торту хоча б 2-3 години.
Медовий бісквітний торт зі сметанним кремом готовий.
Приємного чаювання!
Також ми розповідали про лінивий капустяний пиріг.