Топ-5 продуктів, які підвищують імунітет

2 хв на прочитання03 Листопада 2023, 23:50

У куркумі є велика кількість вітамінів С, Е і К.

Людський імунітет захищає організм від різноманітних захворювань. Для цього імунна система спочатку знешкоджує віруси та інфекції, а потім руйнує їх. Водночас, стан імунітету, як і загальне самопочуття, багато в чому залежить від способу життя, важливою частиною якого є правильне харчування.

Лікарі назвали добірку продуктів, які допоможуть підвищити імунітет та сприятимуть кращому самопочуттю.

1. Часник

Часник може слугувати як засіб проти грибкових інфекцій, бактерій і вірусів. Він містить понад 100 біологічно корисних хімічних речовин, які знижують рівень холестерину і знищують віруси.

Його можна вживати у вареному або сирому вигляді, проте якщо шлунок може впоратися з термічно необробленим часником, краще споживати його саме так.

2. Куркума

Ця яскрава жовта спеція із сильним ароматом і гіркуватим смаком, є одним із найбільш вивчених антиоксидантних засобів у світі. Дослідження підтвердили сильну протизапальну, противірусну, болезаспокійливу, антимікробну і протиракову дію.

Активний інгредієнт куркуми — куркумін — покращує силу клітин  не піддаватися інфекціям.

Також у куркумі є велика кількість вітамінів С, Е і К. Останній має виражену кровозгортувальну дію та є важливим вітаміном для серцево-судинної системи.

3. Апельсини

Вітамін С, який вони містять, схоже, має загальний позитивний вплив на імунну систему, оскільки він підтримує бар'єр клітин проти патогенів і зменшує шкоду від дії вільних радикалів. Один апельсин містить 68 міліграмів вітаміну С (105% рекомендованої добової норми для жінок та 91% для чоловіків). 

4. Імбир

Імбир давно відомий своїм ефектом проти нудоти, але він також може бути другом для вашої імунної системи завдяки своїм антиоксидантним властивостям - він допомагає зменшити системне запалення. Тоді і організму легше боротися із вірусами, і імунна система готова боротися із шкідливими зовнішніми нападами.

5. Болгарський перець

Цитрусові - не єдиний потужний виробник вітаміну С. Червоний болгарський перець перевершує апельсини на 108 додаткових міліграмів вітаміну С на чашку. Рекомендована добова норма цього поживного продукту становить лише 75 міліграмів.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: