Догори
Дати відгук

Топ-5 продуктів, які підвищують імунітет

У куркумі є велика кількість вітамінів С, Е і К.

2 хв на прочитання03 Листопада 2023, 23:50
 Популярні продукти для зміцнення імунітету Популярні продукти для зміцнення імунітету
Поділитись:

Людський імунітет захищає організм від різноманітних захворювань. Для цього імунна система спочатку знешкоджує віруси та інфекції, а потім руйнує їх. Водночас, стан імунітету, як і загальне самопочуття, багато в чому залежить від способу життя, важливою частиною якого є правильне харчування.

Лікарі назвали добірку продуктів, які допоможуть підвищити імунітет та сприятимуть кращому самопочуттю.

1. Часник

Часник може слугувати як засіб проти грибкових інфекцій, бактерій і вірусів. Він містить понад 100 біологічно корисних хімічних речовин, які знижують рівень холестерину і знищують віруси.

Його можна вживати у вареному або сирому вигляді, проте якщо шлунок може впоратися з термічно необробленим часником, краще споживати його саме так.

2. Куркума

Ця яскрава жовта спеція із сильним ароматом і гіркуватим смаком, є одним із найбільш вивчених антиоксидантних засобів у світі. Дослідження підтвердили сильну протизапальну, противірусну, болезаспокійливу, антимікробну і протиракову дію.

Активний інгредієнт куркуми — куркумін — покращує силу клітин  не піддаватися інфекціям.

Також у куркумі є велика кількість вітамінів С, Е і К. Останній має виражену кровозгортувальну дію та є важливим вітаміном для серцево-судинної системи.

3. Апельсини

Вітамін С, який вони містять, схоже, має загальний позитивний вплив на імунну систему, оскільки він підтримує бар'єр клітин проти патогенів і зменшує шкоду від дії вільних радикалів. Один апельсин містить 68 міліграмів вітаміну С (105% рекомендованої добової норми для жінок та 91% для чоловіків). 

4. Імбир

Імбир давно відомий своїм ефектом проти нудоти, але він також може бути другом для вашої імунної системи завдяки своїм антиоксидантним властивостям - він допомагає зменшити системне запалення. Тоді і організму легше боротися із вірусами, і імунна система готова боротися із шкідливими зовнішніми нападами.

5. Болгарський перець

Цитрусові - не єдиний потужний виробник вітаміну С. Червоний болгарський перець перевершує апельсини на 108 додаткових міліграмів вітаміну С на чашку. Рекомендована добова норма цього поживного продукту становить лише 75 міліграмів.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я
Більше з GreenPost
Фото: Держрибагенство
Українська риба успішно замінює імпорт у системі державного забезпечення
1 хв на прочитання44 хвилини тому
Фото із відкритих джерел
Міністр агрополітики наголосив на важливості справедливого ціноутворення в молочній галузі
2 хв на прочитаннягодина тому
На Волині прокуратура судиться за повернення землі громаді
На Волині прокуратура вимагає повернути громаді 90 гектарів землі
1 хв на прочитання2 години тому
Фото ілюстративне
Куди зник колорадський жук, чому зникають метелики та чи загрожує нам голод без бджіл
3 хв на прочитання4 години тому
Думки херсонців щодо майбутнього Каховського водосховища розділилися
2 хв на прочитання4 години тому
Екологи нагадують: зривання червонокнижних грибів в Україні – незаконно (ФОТО)
1 хв на прочитання5 годин тому
Говерла чекає на туристів: скільки коштує підкорення найвищої вершини України влітку 2025
2 хв на прочитання6 годин тому
Рятувальники Одещини попереджають про високу пожежну небезпеку влітку
1 хв на прочитання6 годин тому