Догори
Дати відгук

ТОП-5 продуктів, які ефективно очистять лімфу від токсинів

Очищуючі продукти потрібно вживати регулярно. Виключення шкідливої ​​їжі допоможе закріпити результат очищення на довгий час. До того ж слід змінити спосіб життя, режим дієти, відпочинку та фізичних навантажень.

4 хв на прочитання31 Січня 2021, 19:58
Поділитись:

Лімфатична система - природна магістраль, по якій виводяться токсини, і непотрібні організму продукти обміну речовин. Забруднення її - причина запалення лімфовузлів, підвищеного навантаження на імунну систему, і загострення хронічних захворювань. Згідно з дослідженнями, раціон харчування має істотний вплив на ефективність виконання функцый лімфосистеми. 

Очищаючі продукти потрібно вживати регулярно. Виключення шкідливої ​​їжі допоможе закріпити результат очищення на довгий час. До того ж слід змінити спосіб життя, режим дієти, відпочинку та фізичних навантажень.

Які продукти варто додати в свій раціон, щоб прискорити детокс? 

1. Корінь солодки

Лікарська рослина прискорює потік лімфи, і сприяє швидкому виведенню метаболітів. Вона відшелушує внутрішнє середовище організму, бореться з ацидозом, і допомагає всім, хто страждає від надмірного вживання білка. Солодка додатково виводить слиз із легень, сприяє поліпшенню наповнення їх киснем, і допомагає позбутися від застою жовчі. Корінь солодки є в аптеці, і заварюють по 1 столовій ложці на 200 мл окропу. Цю кількість відвару можна доливати в звичайний чай.

2. Олія чорного кмину, виноградної кісточки або гарбуза

Всі натуральні олії холодного віджиму очищають лімфу, але зазначені  справляються з цим краще за все за рахунок співвідношення жирних кислот омега 3 і омега 6. Льняна олія та насіння льону можна вживати теж. Корисні жири можуть стати звичайним компонентом раціону. Їх додають в холодні салати, каші, до сухого м'яса або риби. Але можна і пити вранці ложку натщесерце, запиваючи водою, якщо протягом дня додати в раціон олію складно.

3. Збори трав і зелені смузі

В аптеці можна знайти кілька зборів трав для очищення лімфи. Найпростіші - це змішати в співвідношенні 1 до 1 солодку, розторопшу і календулу, і заварювати по 25 г на 200 мл води. Цю кількість ділять на 4 частини, і випивають за півгодини до їжі. Зелені смузі зручні тим, що вони самі - їжа. Лімфу та кров очищають рецепти зі шпинатом і селерою.

4. Фруктові і овочеві соки

Для тих, кому складно набрати необхідну кількість калорій з їжею, і хто не може пити воду, існують фруктові та овочеві соки. Найбільш корисні для лімфосистеми: сік селери, петрушки, огірка, буряка; цитрусові фруктові соки; ягідні мікси з північних ягід - морошка і костяниця, чорниця і малина. Соки готують вдома, і п'ють по 200 мл замість одного з прийомів їжі. Деякі джерела рекомендують випити 4 склянки соку замість їжі в один з днів тижня, але це метод тільки для тих, у кого немає проблем з  функціонуванням шлунково-кишкового тракту, харчовою поведінкою, і кому не потрібно утримувати м'язову масу. Фруктові соки не рекомендуються тим худне і діабетикам. 

5. Чорний горіх

Чорний горіх - народний засіб для здоров'я лімфи. Він прийшов зі східної медицини, продається в інтернеті і вживати його рекомендують або по 1 чайній ложці у вигляді стружки, запиваючи водою, або заварювати цю ж кількість на склянку води і випивати. Чорний горіх не володіє доведеною ефективністю. Під його видом може продаватися досить токсичний гриб-трутовик, тому застосування цього рецепта треба обговорювати з лікарем.

Нагадаємо, дієтологи рекомендують не викидати мандаринову цедру і шкірку інших цитрусових, оскільки вона може стати дієвим засобом для відновлення організму.

Цедра містить безліч корисних елементів, які здатні зміцнити імунітет, зняти втому, а також позитивно вплинути на нервову систему. Фахівці відзначили гарний вплив продукту на травлення, нормалізацію кров'яного тиску, а також зниження рівня цукру в крові.

Цедру можна вживати в сирому вигляді, а також варити з неї відвари. Вживання відвару може допомогти від дисбактеріозу, метеоризму та здуття. Застосовують відвар із кірок і для лікування бронхітів і трахеїтів, він сприяє відхаркуванню слизу.

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я
Омікрон Коронавірус Вакцинація
В Україну доставлено 254 тисячі доз омікрон-специфічної вакцини проти COVID-19
2 хв на прочитання59 хвилин тому
Фото з відкритих джерел
Хто випускає більш смердючі гази і що робити, якщо дуже потрібно «поставити на паузу» метеоризм? Ось що розповідає експерт
4 хв на прочитання3 години тому
Сніданок Шкідливі звички Фрукти Поради дієтолога
Найгірший час для вживання бананів: коли фрукт перетворюється на отруту
2 хв на прочитання4 години тому
Сніданки, які згублять ваше здоров’я
Сніданки, які згублять ваше здоров’я
1 хв на прочитанняВчора
«Зерносховище»: у Національному академічному драмтеатрі ім. Лесі Українки показали виставу про Голодомор
1 хв на прочитанняВчора
Петрів піст: як легше пережити ці дні та втихомирити серце
1 хв на прочитанняВчора
Під час будівництва Палацу спорту у Тернополі директор "наварив" 25 млн грн
1 хв на прочитанняВчора
Уже з наступного місяця Польща може бути заборонити продаж одноразових електронних сигарет
1 хв на прочитанняВчора