Догори
Дати відгук

Тонкі та хрумкі деруни: ідеальний рецепт страви, яким колись поділилася бабуся

Подавати в гарячому та холодному вигляді

2 хв на прочитання05 Липня 2023, 23:32
Поділитись:

Ніхто не пам’ятає того, в чию голову прийшла до геніальності проста ідея замісу тіста, але йому вдячні всі професійні та домашні кухарі, які користуються цим винаходом і досі. Видів тіста існує безліч. Від найпростішого прісного, до пишного здобного чи вишуканого бісквітного. Дріжджове, пісочне, пельменне, заварне, млинце, листкове тісто використовується для створення величезної кількості страв на всіх кухнях усіх країн планети.

Кожна господиня має свій, заповітний рецепт тіста, що підходить для різних випадків. Пироги та пиріжки, ватрушки, булочки, кулеб’яки, рулети, штруделі, торти та пряники, вареники та пельмені, печиво, коржики і, звичайно, хліб неможливо приготувати, якщо під рукою немає готового відповідного тіста або продуктів, з яких його можна зробити .

Домашнім пекарям знадобляться різноманітні рецепти, за якими легко замісити тісто, що підходить для виготовлення буденних або святкових страв для сім’ї. Щоб стати справжнім асом у справі замісу та використання тіста, треба спробувати свої сили у реалізації різноманітних способів його виготовлення. І, звісно, не обходиться без додавання інших інгредієнтів. Наприклад, якщо ви хочете приготувати деруни, то більшу частину тіста буде становити картопля.

Інгредієнти

  • Картопля — 13 штук
  • Фарш — 650 грамів
  • Сметана — 250 мілілітрів
  • Цибуля – 1 штука
  • Курячі яйця – 1 штука
  • Кріп — пучок
  • Сіль — дрібка
  • Перець мелений — дрібка

Приготування дерунів

Картоплю подрібнити будь-яким способом, віджати рідину. Картопляну масу перемішати з м’ясним фаршем. Додати рубану зелень.

Влити сметану, яйце, всипати перець, сіль. Додати нарізану цибулю, добре перемішати.

Розжарити олію на сковороді. Тісто розділити на кульки мокрими руками. Обсмажити на сковороді. Кульки перекласти у форму для запікання. Поставити в духовку на півгодини, температура – ​​200 градусів.

Подавати в гарячому та холодному вигляді разом зі сметаною, соусами та додатковими стравами.

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.