Догори
Дати відгук

Тонкі та хрумкі деруни: ідеальний рецепт страви, яким колись поділилася бабуся

Подавати в гарячому та холодному вигляді

2 хв на прочитання05 Липня 2023, 23:32
Поділитись:

Ніхто не пам’ятає того, в чию голову прийшла до геніальності проста ідея замісу тіста, але йому вдячні всі професійні та домашні кухарі, які користуються цим винаходом і досі. Видів тіста існує безліч. Від найпростішого прісного, до пишного здобного чи вишуканого бісквітного. Дріжджове, пісочне, пельменне, заварне, млинце, листкове тісто використовується для створення величезної кількості страв на всіх кухнях усіх країн планети.

Кожна господиня має свій, заповітний рецепт тіста, що підходить для різних випадків. Пироги та пиріжки, ватрушки, булочки, кулеб’яки, рулети, штруделі, торти та пряники, вареники та пельмені, печиво, коржики і, звичайно, хліб неможливо приготувати, якщо під рукою немає готового відповідного тіста або продуктів, з яких його можна зробити .

Домашнім пекарям знадобляться різноманітні рецепти, за якими легко замісити тісто, що підходить для виготовлення буденних або святкових страв для сім’ї. Щоб стати справжнім асом у справі замісу та використання тіста, треба спробувати свої сили у реалізації різноманітних способів його виготовлення. І, звісно, не обходиться без додавання інших інгредієнтів. Наприклад, якщо ви хочете приготувати деруни, то більшу частину тіста буде становити картопля.

Інгредієнти

  • Картопля — 13 штук
  • Фарш — 650 грамів
  • Сметана — 250 мілілітрів
  • Цибуля – 1 штука
  • Курячі яйця – 1 штука
  • Кріп — пучок
  • Сіль — дрібка
  • Перець мелений — дрібка

Приготування дерунів

Картоплю подрібнити будь-яким способом, віджати рідину. Картопляну масу перемішати з м’ясним фаршем. Додати рубану зелень.

Влити сметану, яйце, всипати перець, сіль. Додати нарізану цибулю, добре перемішати.

Розжарити олію на сковороді. Тісто розділити на кульки мокрими руками. Обсмажити на сковороді. Кульки перекласти у форму для запікання. Поставити в духовку на півгодини, температура – ​​200 градусів.

Подавати в гарячому та холодному вигляді разом зі сметаною, соусами та додатковими стравами.

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро
Китайський експорт кукурудзи та сої: фінальний термін подачі документів — 15.10
Китайський експорт кукурудзи та сої: фінальний термін подачі документів - 15.10
1 хв на прочитанняВчора
Компенсація на малька риби: 30% відшкодування витрат для виробників. Прийом заявок до 1 листопада
В Україні стартував прийом заявок на компенсацію витрат для виробників рибопосадкового матеріалу
2 хв на прочитанняВчора
Всесвітній день бавовни
Всесвітній день бавовни: від текстильної сировини до символу спротиву
3 хв на прочитання07 Жовтня 2025
Світові ціни на пшеницю падають третій місяць поспіль — звіт ФАО
Глобальний ринок зерна демонструє спад: пшениця й кукурудза падають у ціні
1 хв на прочитання06 Жовтня 2025
Експорт кукурудзи та сої до Китаю: документи слід подати до 15 жовтня
1 хв на прочитання06 Жовтня 2025
Попри ворожі обстріли українські аграрії зібрали понад 31,5 млн тонн зерна
1 хв на прочитання05 Жовтня 2025
Збитки від російської атаки по агрофірмі на Харківщині, де загинуло 13 тисяч свиней сягнули 300 млн грн
1 хв на прочитання05 Жовтня 2025
Як тропічні зливи у В'єтнамі призводять до подорожчення напоїв в українських кав'ярнях
1 хв на прочитання04 Жовтня 2025