Риба — дуже корисний продукт, який повинен бути присутній у раціоні кожного. Салат зі смаженої риби, картоплі й овочів легко засвоюється, й одночасно він доволі ситний — тому гості точно не залишаться голодними. Для приготування підійде будь-яка риба, яку ви полюбляєте. Прикрасити салат можна кунжутом, маслинами чи оливками на ваш смак.
Інгредієнти:
рибне філе — 500 г;
картопля — 5-6 шт.;
помідори чері — 5-6 шт.;
цибуля порей — 2 стебла;
зелена цибуля — 1 пучок;
петрушка — до смаку;
оливкова олія — 30 мл;
лимонний сік — 50 мл;
цукор — 25 г;
сіль;
перець.
Приготування.
Філе риби порізати на шматочки, полити лимонним соком, посипати сіллю та перцем. Залишити маринуватися на 20 хвилин.
Картоплю почистити й варити у підсоленій воді до готовності, після чого охолодити та порізати на середні шматочки.
Кільцями порізати цибулю порей, додати цукор і посолити.
Мариновану рибу обсмажити до золотистості на розігрітій сковороді з олією.
Тепер з’єднати картоплю, смажену рибу, мариновану цибулю та порізані навпіл томати. Додати зелень і заправити лимонним соком та оливковою олією.
Більше новин читайте на GreenPost.