Вєтрова Влада2 хв на прочитання19 Березня 2024, 23:50
Іноді млинці потрібно приготувати без начинки, у такому випадку немає необхідності готувати тонкі млинці. Навпаки, вони повинні бути товстими, щоб їх було зручно їсти в тарілці. Таке блюдо можна полити варенням, медом, сметаною. Крім того, що вони ситні й смачні, їх ще й просто готувати, для випікання цих млинчиків набір продуктів мінімальний.
Рецепт розрахований на шість порцій. Для товстих млинців нам потрібно:
- 4 склянки пшеничного борошна (можна брати будь-який сорт залежно від переваг)
- 2 яйця (курячих, якщо брати перепелині, потрібно більше, з розрахунку 5 перепелиних на одне куряче)
- півтори склянки води (кип’яченої охолодженої до кімнатної температури)
- половина чайної ложки соди, погашеної оцтом
- 2 столових ложки цукру (можна взяти пудру)
- щіпка солі (йодованої або простої кам’яної)
- 3 столових ложки рослинної олії (бажано рафінованої соняшникової)
- 2 столових ложки вершкового масла.
Готуємо товсті млинці на воді по рецепту:
- Додаємо в яйця сіль і цукор, перемішуємо, можна розтерти в глибокій мисці ложкою або лопаткою.
- Вливаємо одну столову ложку рослинної олії, гасимо соду оцтом і також додаємо до яєчної суміші.
- Вливаємо воду й починаємо збивати міксером або вінчиком, потрохи додаємо пшеничне борошно, намагаємося розбити всі грудочки, але невеликі грудки можуть залишитися, це не страшно.
Розігріту сковорідку змазуємо тонким шаром рослинної олії, вливаємо трохи тіста, щоб вийшов невеликий товстий круглячок. Ступінь готовності визначаємо по кольору — він повинен бути золотаво-рум’яним. Перевертаємо на іншу сторону, після цього жаримо у два рази менше часу, ніж на попередній. Готові млинці можна змастити вершковим маслом і потримати під кришкою п’ять хвилин.
Більше новин читайте на GreenPost.