Сирні млинці з зеленню можна нафарширувати чимось або просто подавати з ікрою.
Для кращого смаку слід вибрати сорти сиру, які краще плавляться, — наприклад, сулугуні або моцареллу, та якщо їх немає, звичайний сир теж чудово підійде. Як зелень можна взяти кріп, петрушку або руколу.
Інгредієнти:
молоко — 300 мл;
курячі яйця — 2 шт.;
борошно — 250 г;
зелень — 3 столові ложки;
сіль за смаком;
сир твердих сортів — 100 г;
рослинна олія — 3 столові ложки.
Приготування.
Вибрати посудину для приготування, туди розбити яйця і додати сіль, за допомогою віничка або міксера збити.
Молоко краще заздалегідь дістати з холодильника, щоб воно було кімнатної температури. Щоб уникнути грудочок, молоко і борошно краще вводити за два рази. Додати половину порції молока та борошна, за допомогою віничка перемішати до однорідної консистенції.
Додати борошно, що залишилося, і потроху додавати молоко, роблячи тісто більш рідкої консистенції.
Потерти сир (насадку для тертки краще взяти середню) і додати його до тіста.
Зелень дрібно подрібнити. Що більше зелені, то більш вираженим вийде смак, тому можна не обмежуватися 3 ложками.
Для приготування краще використовувати сковороду з антипригарним покриттям і в тісто обов'язково потрібно додати олію — додавання сиру загрожує тим, що млинці можуть прилипнути до сковороди.
Просмажити млинці до рум'яної скоринки — якщо любите тонші млинці, тісто наливати менше, тоді час готування скоротиться.
Також ми розповідали про сирні роли — дуже смачний і низькокалорійний десерт без цукру.