Сирні міні-запіканки з консервованими ананасами готуються у мікрохвильовій печі. Корисні продукти, простий спосіб приготування — чудовий варіант смачно і здорово почати день або поласувати солодким.
Інгредієнти:
сир 5-9% — 300 г;
ананаси консервовані — 250 г (4-6 кружалець);
цукор — 40 г;
яйця — 2 шт.;
манна крупа — 40 г + для посипання форм;
масло вершкове (для змащування форм) — 10 г.
Приготування.
З'єднати яйця в мисці з цукром і перемішати віничком до розчинення цукру.
Додати до солодкої яєчної маси сир і манну крупу.
Перемішати та залишити на 10 хвилин для набухання манки.
Кожну форму для запікання змастити вершковим маслом і притрусити манною крупою, щоби потім можна було легко витягнути запіканки.
Розкласти масу з сиру за формами, придатними для мікрохвильової печі. Наповнювати їх не по вінця.
Зверху покласти по одному кружальцю ананаса і злегка втопити.
1-2 кружальця ананаса можна залишити для прикраси.
Відправити форми в мікрохвильову піч і готувати сирні запіканки при потужності 800 Вт 3 хвилини. Потім, не відкриваючи дверцят, залишити їх на 2 хвилини в мікрохвильовій печі. Ще раз увімкнути мікрохвильову піч і готувати при повній потужності 3 хвилини.
Загалом запіканки готуються 8 хвилин.
Готові порційні сирні запіканки дістати з мікрохвильової печі і залишити на 3 хвилини.
Потім акуратно провести ножем уздовж стінок і перекласти сирний десерт на блюдце або таріль.
Ананаси, що залишилися, нарізати шматочками і прикрасити запіканки.
Такий десерт — ідеальний сніданок, особливо він подобається дітям.
Також ми розповідали про грінки з шоколадно-банановою пастою з апельсиновим соком — романтичний рецепт.