Сирна запіканка з манною крупою — дуже смачний і корисний сніданок

1 хв на прочитання31 Травня 2024, 07:32
Фото: «Їжа легко»

Її можна подавати в теплому або холодному вигляді зі сметаною.

Запіканка, приготована з найніжнішого сиру та манної крупи — це дуже смачний і корисний сніданок для вашої родини. Можна сказати, що це втілення домашнього затишку в кожному шматочку.

Інгредієнти:

сир м'який 9 % (або пастоподібний) — 600 г;

сметана — 100 г;

яйця — 4-5 шт.;

крупа манна — 4 ст. ложки;

цукор — 100 г (за смаком);

цукор коричневий — 2 ч. ложки;

ванільний цукор — 8 г;

розпушувач — 10 г;

сіль — 0,5 ч. ложки;

вершкове масло — для змащування форми.

Приготування.

Сир розім’яти картоплем'ялкою або протерти через металеве сито. М'який сир зробить запіканку більш повітряною та ніжною.

Духовку відразу розігріти до 180 °С.

До яєць додати трохи солі, цукор (додати за смаком, залежно від кислоти сиру).

Збити міксером або перемішати віничком.

До сиру додати яйця, сметану та ванільний цукор. Перемішати.

Додати манку та розпушувач. Ще раз перемішати до однорідного стану. Можна додати родзинки за бажанням.

Суху форму для запікання змастити шматочком вершкового масла.

Перекласти сирну масу у форму та вирівняти поверхню.

Присипати коричневим цукром (аби при запіканні верх не відокремився від основної маси).

Коричневий цукор додасть запіканці рум'яну апетитну скоринку та карамельний смак.

Поставити форму в розігріту духовку, запікати приблизно 40 хвилин — орієнтуйтеся на свою духовку.

Сирна запіканка з манною крупою готова! Їй потрібно дати трохи охолонути. Після остигання запіканка трохи осяде.

Подавати сирну запіканку в теплому або холодному вигляді зі сметаною.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: