У сирну паску часто додаються родзинки, шоколад, горіхи, сухофрукти, кокосова стружка, цедра лимона й апельсина, мускатний горіх, кориця, ваніль, шафран, кардамон, бадьян тощо. Один із таких рецептів — простий, але незвичайний — сирна паска з цукатами та горіхами.
При її приготуванні сухофрукти потрібно заздалегідь замочити у гарячій воді, потім відтиснути й обсушити. Прянощі та горіхи, як правило, додаються в подрібненому вигляді.
Інгредієнти:
домашній сир — 0,5 кг;
яйця — 3 шт.;
вершкове масло — 100 г;
вершки — 200 мл;
цукор — 125 г;
ванілін — 10 г;
родзинки — 50 г;
волоські горіхи — 50 г;
цукати — 30 г.
Приготування.
Додати до підготовленого сиру розм'якшене вершкове масло і добре розмішати.
Яйця розтерти із цукром. Робити це краще відразу в мисці, яку зручно поставити на водяну лазню.
Додати до яєць вершки та ванільний цукор, розмішати.
У каструльку для водяної лазні налити воду, зверху поставити миску з яйцями та поставити на плиту. Варити при постійному помішуванні до того часу, поки маса стане схожою за консистенцією на густу сметану.
Зняти з вогню та помістити в посудину із холодною водою.
Родзинки залити окропом на 10-15 хвилин, потім воду злити. Родзинки обсушити.
Горіхи злегка підсмажити і подрібнити на шматочки.
Сир, родзинки, горіхи та яєчно-масляну масу з'єднати та перемішати.
Викласти у форму та прибрати в холодильник на 12 годин.
Перед подачею прикрасити на власний смак.
Також ми розповідали про шоколадну паску з сиру без яєць — рецепт без випікання.
Окрім того, ми писали про сирну паску в духовці — простий рецепт без дріжджів.