Догори
Дати відгук

Сир сулугуні: не тільки смачний, а й потужний захисник серця і імунітету

Він може регулювати функцію щитовидної залози та репродуктивну функцію.

2 хв на прочитання21 Квітня 2023, 12:31
Поділитись:

Сулугуні - це смачний сир, який спочатку виробляється в регіоні Самегрело в Грузії. Сулугуні дуже схожий на сир моцарелла і може бути зроблений з коров'ячого, буйволиного, козячого або навіть овечого молока. Або він може бути зроблено з сумішшю всіх цих видів молока.

У чому відмінність сиру сулугуні

Для приготування цього сиру виробники додають бактеріальну закваску і молочну сироватку, які позитивно впливають на організм. Цей м'який і солоний сир можна вживати в чистому вигляді або готувати як закуску/закуску.

Цей сир, який часто має форму плоского диска, має колір від білого до блідо-жовтого з текстурою у вигляді ямочок. Його середня товщина становить близько 2,5-3,5 см. З відтінком солоності, цей сир має м'яку кислинку і його часто називають найкращим солоним сиром.

У сирому вигляді сулугуні має специфічний запах, тому в основному сулугуні продається смаженим у фритюрі, що підсилює його смак. 100 г сиру сулугуні містять 24 г жиру, 24 г білка і 2 г вуглеводів і містять близько 295 калорій. Часто рекомендується вживати цей сир в помірних кількостях, так як в ньому багато жиру.

Для чого корисний сир сулугуні

З усіх переваг сиру сулугуні однією з головних є те, що він позитивно впливає на кісткову тканину та формування шкіри, що додатково допомагає зменшити ризик таких захворювань, як інфаркт. Амінокислоти, присутні в цьому сирі, здатні зміцнити імунну систему, нормалізувати гормональний обмін і поліпшити вироблення гемоглобіну.

Також відомо, що сир сулугуні нормалізує вироблення холестерину, оскільки в його властивостях міститься ніацин. Сир сулугуні також має високу концентрацію вітаміну А, тому можна отримати велику користь, просто включивши цей сир у свій раціон. І останнє, але не менш важливе, він може регулювати функцію щитовидної залози та репродуктивну функцію, оскільки багатий рибофлавіном.

Для чого можна використовувати сулугуні

Він широко використовується в українській та грузинській кухні і часто використовується в різних рецептах. Однак найпоширенішим способом використання є смаження шматочків сиру сулугуні у фритюрі як закуски. Його також можна приготувати на грилі з овочами на гарнір. Також сир сулугуні подають в овочевих салатах з обсмаженими в ньому шматочками або ж використовують для приготування різних видів хачапурі.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.