Сир, але не сир. Як розпізнати фальсифікат сиру на прилавках магазинів

1 хв на прочитання05 Лютого 2021, 11:41
Фотоо з відкритих джерел

Для виготовлення 1 кг сиру потрібно 11 літрів молока.

Нечесні виробники — реальність сьогодення. На прилавках магазинів і ринків часто можна побачити продукти харчування як невідомого походження, так і невідомо складу. 

В Україні на прилавках магазинів часто можна зустріти сирний продукт, який продають під виглядом справжнього сиру.  Як розпізнати натуральний продукт від «підробки», розповіла  очільниця ГО «Споживча довіра» Олена Куликова, пише agronews.ua.

«На око фальсифікат визначити досить складно… Тільки якщо є якась кричуща ситуація, припустимо, сир занадто білий. Однак маркером може бути ціна. Для виготовлення 1 кг сиру потрібно 11 літрів молока. Відповідно, мінімальна вартість — 120 грн тільки на сировину, є ще й інші інгредієнти, купа всяких накруток, кожен повинен десь заробити. Близько 200 грн за кг — відсікаюча ціна. Нижче — це вже не сир», — пояснила експерт.

Спеціаліст зазначила, що загалом сирний продукт не є небезпечним, проте користі від нього організм не отримує.

«Людина, звичайно, не помре, не буде незворотних процесів в організмі, але користі теж не буде», — зазначила Куликова.

Відомо, що на Полтавщині діти вирощують авокадо з кісточки та ананас із хвостика (відео).

 

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: