Догори
Дати відгук

Симптоми COVID-19 у дітей: лікар про те, на що слід звернути увагу

Якщо у дитини є такий симптом, то  батькам треба бити на сполох

1 хв на прочитання04 Листопада 2020, 17:36
Поділитись:

На що ще потрібно звертати увагу, щоб уникнути важких наслідків COVID-19 у дітей?  Про це не знають чимало батьків, і саме тому директорка львівської лікарні "Охматдит" Олександра Бурда радить звертати увагу на певні симптоми.

В першу чергу це  задишка. Якщо у дитини є такий симптом, то  батькам треба бити на сполох, оскільки це може свідчити про зараження коронавірусом.

"На забарвлення носогубного трикутника: у дітей він завжди показує, наскільки добре працюють серце й легені. У нормі губи рожеві, шкіра навколо них не повинна бути сірою або синюшного", – додала фахівчиня, пише  obozrevatel. 

За її словами, в разі виявлення у дитини таких ознак потрібно негайно звертатися спочатку до сімейного лікаря. А якщо такого немає, то до опорної лікарні, яку обласний штаб ТЕБ та НС визначив як ту, де лікують дітей із коронавірусом. 

В "ковідних" лікарнях влаштовують окреме ізольоване відділення і окрему приймальню. Там є рентген-апарат, УЗД, можна зробити всі необхідні аналізи.

"Якщо хтось у сім'ї хворів, мав нежить або кашель, це теж міг бути COVID-19, але в легкій формі. А в дитини або інших членів сім'ї можливі серйозні наслідки. Краще перестрахуватися, ніж пропустити момент, коли хвороба почне набирати обертів",  – підсумувала Бурда.

Додамо, вчені знайшли єдиний орган у людини, який не реагує на COVID.

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.