Ми даремно недооцінюємо капусту: вона дуже корисна, дешева й із неї можна приготувати безліч смачнючих страв. Наприклад, сигари — пиріжки з капустою.
Інгредієнти:
борошно — 2 скл.;
олія — 0,5 скл. для тіста + для смаження;
вода — 0,5 скл.;
сіль — до смаку;
капуста — 1 качан;
морква — 1 шт.;
цибуля — 1 шт.
томатна паста — 1-2 ст. л. (або 2-3 помідори);
цукор — 1 ч. л. (за бажанням, якщо додаєте томат);
яйце для змащування.
Приготування.
Капусту тонко нашаткувати.
Моркву почистити й натерти на великій тертці.
Цибулю почистити й нарізати півкільцями або дрібними кубиками.
У глибокій сковороді чи каструлі розігріти олію.
Додати цибулю, обсмажити до прозорості.
Додати моркву й тушкувати ще 2-3 хвилини.
Викласти нашатковану капусту, перемішати, зменшити вогонь.
Додати сіль і перець, накрити кришкою й тушкувати 10 хвилин.
Томатну пасту змішати з водою й цукром (або свіжі помідори натерти або подрібнити блендером). Додати томат до капусти, перемішати.
Вкинути лавровий лист, накрити кришкою й тушкувати ще 20-25 хвилин на слабкому вогні, періодично помішуючи.
Якщо капуста суха, додати ще трохи води.
Із борошна, олії, води та солі замісити м’яке й еластичне тісто, розділити на 12–14 шматків.
Кожен розкачати якомога тонше (майже до прозорості) у формі прямокутника.
Покласти на вузький край тушковану капусту з цибулею і морквою, трошки загорнути тісто з боків і зробити рулет. Виходить пиріжок розміром 10 на 3 см.
Викласти на деко швом донизу, змастити яйцем, запікати за температури 200 °С 20–30 хв до золотистого кольору.
Виходить тісто схоже на листкове, хрумке.
Більше новин читайте на GreenPost.