Сигари (пиріжки з капустою) — дуже смачний рецепт

2 хв на прочитання5 годин тому
Фото: Максим Нікітін

Виходить тісто схоже на листкове, хрумке.

Ми даремно недооцінюємо капусту: вона дуже корисна, дешева й із неї можна приготувати безліч смачнючих страв. Наприклад, сигари — пиріжки з капустою.

Інгредієнти:

борошно — 2 скл.;

олія — 0,5 скл. для тіста + для смаження;

вода — 0,5 скл.;

сіль — до смаку;

капуста — 1 качан;

морква — 1 шт.;

цибуля — 1 шт.

томатна паста — 1-2 ст. л. (або 2-3 помідори);

цукор — 1 ч. л. (за бажанням, якщо додаєте томат);

яйце для змащування.

Приготування.

Капусту тонко нашаткувати.

Моркву почистити й натерти на великій тертці.

Цибулю почистити й нарізати півкільцями або дрібними кубиками.

У глибокій сковороді чи каструлі розігріти олію.

Додати цибулю, обсмажити до прозорості.

Додати моркву й тушкувати ще 2-3 хвилини.

Викласти нашатковану капусту, перемішати, зменшити вогонь.

Додати сіль і перець, накрити кришкою й тушкувати 10 хвилин.

Томатну пасту змішати з водою й цукром (або свіжі помідори натерти або подрібнити блендером). Додати томат до капусти, перемішати.

Вкинути лавровий лист, накрити кришкою й тушкувати ще 20-25 хвилин на слабкому вогні, періодично помішуючи.

Якщо капуста суха, додати ще трохи води.

Із борошна, олії, води та солі замісити м’яке й еластичне тісто, розділити на 12–14 шматків.

Кожен розкачати якомога тонше (майже до прозорості) у формі прямокутника.

Покласти на вузький край тушковану капусту з цибулею і морквою, трошки загорнути тісто з боків і зробити рулет. Виходить пиріжок розміром 10 на 3 см.

Викласти на деко швом донизу, змастити яйцем, запікати за температури 200 °С 20–30 хв до золотистого кольору.

Виходить тісто схоже на листкове, хрумке.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: