Догори
Дати відгук

Сушка шкодить здоров'ю не менше, ніж критичне ожиріння — дієтолог

При схудненні важливо визначитися, скільки відсотків жиру ви хочете залишити.

2 хв на прочитання21 Грудня 2022, 07:36
Поділитись:

Дуже важливо розуміти, наскільки зовнішній вигляд людини змінюється залежно від відсотку жиру у тілі, і при схудненні визначитися, скільки відсотків жиру ви хочете залишити. Це пояснює лікар-дієтолог Руслан Алієв.

Він наголошує, що в жодному разі не потрібно прагнути нижньої планки — підтримувати екстремальні значення шкідливо, складно і здоров'ю лише заважає.

Лікар говорить, що «витискати» з себе жировий прошарок уже не потрібно:

- для чоловіків на рівні 11-22 %;

- для жінок на рівні 22-33 %.

«Така кількість жиру дозволить вам чудово виглядати та отримувати всі переваги життя: будь-які активності й улюблена їжа будуть вам доступні 24/7», — каже Руслан Алієв.

Він підкреслює, що, аби досягти бажаного відсотку жиру, доведеться перекроїти життя.

«Неможливо змінити тіло, але не змінити спосіб життя. Людина — заручник своїх звичок, але нам до снаги звички міняти. Що сухіше й атлетичне ви хочете виглядати, то радикальніші зміни доведеться додати», — наголошує лікар.

Він говорить, що на певному етапі сушка шкодить здоров'ю не менше, ніж критичне ожиріння.

«Бійці ММА (змішаних єдиноборств — ред.), які зганяють по 15 кг води за вечір на сечогінних і сауні, знають про це дуже багато», — зауважує дієтолог.

Руслан Алієв радить займатися з власною вагою на початкових етапах і поступово переходити на тренування з навантаженнями, планувати свій раціон, віддаючи перевагу овочам і білковим продуктам, висипатися і менше нервувати — і тіло разюче зміниться.

Також дієтолог пояснює, коли худнути не треба, навіть якщо дуже хочеться.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.