Смачний і ситний суп зі смаженими тефтелями та яєчною локшиною готується з простих продуктів.
Інгредієнти:
фарш курячий — 200 г;
локшина яєчна — 40 г;
рис — 30 г;
картопля — 480 г;
цибуля ріпчаста — 200 г;
морква — 160 г;
яйце — 1 шт.;
томатна паста — 30 г;
борошно — 15 г;
олія — 40 мл;
зелень свіжа (кріп та петрушка) — 30 г;
сіль за смаком;
перець чорний мелений — за смаком;
вода — 2 л;
крупа манна або панірувальні сухарі (за бажанням) — 1-2 ст. ложки.
Приготування.
Рис промити під проточною водою, кілька разів змінюючи її.
Залити рис у сотейнику приблизно 100 мл води та відправити на помірний вогонь. Трохи підсолити та варити до готовності, близько 15-20 хвилин на маленькому вогні. За цей час рис повинен приготуватися, а вся рідина вбереться.
Варений рис трохи остудити.
Цибулю очистити. Приблизно 1/4 частину (50 г) цибулі подрібнити у блендері чи м'ясорубці або просто натерти на тертці. Додати до курячого фаршу. Перемішати.
Вбити до фаршу невелике яйце. Перемішати.
Додати рис. Підсолити і поперчити. Перемішати і добре відбити, піднімаючи фарш руками та кидаючи назад у миску. Так фарш стане щільнішим. Якщо раптом м'ясний фарш вийшов рідким, потрібно додати трохи манки або панірувальних сухарів.
Із фаршу сформувати невеликі м'ясні кульки й обваляти в борошні зусібіч.
У сковороді розігріти 20 мл олії. Викласти м'ясні кульки. Обсмажити з двох боків до рум'яної скоринки, приблизно 3-5 хвилин на помірному вогні.
Закип'ятити 2 л води у каструлі. Очистити картоплю та нарізати невеликими кубиками. Викласти у киплячу воду, довести до кипіння.
Цибулю, що залишилася, нарізати невеликими кубиками.
У чистій сковороді розігріти олію, що залишилася. Викласти цибулю й обсмажити 2-3 хвилини на помірному вогні, помішуючи.
Моркву очистити і натерти на великій тертці або нарізати соломкою. Додати до цибулі. Перемішати. Готувати 4-5 хвилин на невеликому вогні, помішуючи.
Додати до овочів томатну пасту й окропу з каструлі, приблизно 80-100 мл. Перемішати. Тушкувати 3-4 хвилини на маленькому вогні.
Додати томатну засмажку в каструлю. Перемішати та дати закипіти.
Обсмажені тефтельки опустити в суп. Довести до кипіння і варити 20 хвилин на невеликому вогні.
Додати яєчну локшину. Підсолити і поперчити. Перемішати та довести до кипіння. Варити 4-5 хвилин на маленькому вогні.
Вимкнути вогонь. За бажання додати в суп покришену зелень (можна додати просто в тарілку). Накрити кришкою та залишити на 10-15 хвилин.
Розлити суп по тарілках і подавати до столу.
Також ми розповідали про рисовий суп із кількою в томаті — вариться півгодини.