Суп зі смаженими тефтелями та яєчною локшиною — смачно і ситно

3 хв на прочитання18 Грудня 2022, 12:47

У процесі приготування може знадобитися трохи панірувальних сухарів або манної крупи.

Смачний і ситний суп зі смаженими тефтелями та яєчною локшиною готується з простих продуктів.

Інгредієнти:

фарш курячий — 200 г;

локшина яєчна — 40 г;

рис — 30 г;

картопля — 480 г;

цибуля ріпчаста — 200 г;

морква — 160 г;

яйце — 1 шт.;

томатна паста — 30 г;

борошно — 15 г;

олія — 40 мл;

зелень свіжа (кріп та петрушка) — 30 г;

сіль за смаком;

перець чорний мелений — за смаком;

вода — 2 л;

крупа манна або панірувальні сухарі (за бажанням) — 1-2 ст. ложки.

Приготування.

Рис промити під проточною водою, кілька разів змінюючи її.

Залити рис у сотейнику приблизно 100 мл води та відправити на помірний вогонь. Трохи підсолити та варити до готовності, близько 15-20 хвилин на маленькому вогні. За цей час рис повинен приготуватися, а вся рідина вбереться.

Варений рис трохи остудити.

Цибулю очистити. Приблизно 1/4 частину (50 г) цибулі подрібнити у блендері чи м'ясорубці або просто натерти на тертці. Додати до курячого фаршу. Перемішати.

Вбити до фаршу невелике яйце. Перемішати.

Додати рис. Підсолити і поперчити. Перемішати і добре відбити, піднімаючи фарш руками та кидаючи назад у миску. Так фарш стане щільнішим. Якщо раптом м'ясний фарш вийшов рідким, потрібно додати трохи манки або панірувальних сухарів.

Із фаршу сформувати невеликі м'ясні кульки й обваляти в борошні зусібіч.

У сковороді розігріти 20 мл олії. Викласти м'ясні кульки. Обсмажити з двох боків до рум'яної скоринки, приблизно 3-5 хвилин на помірному вогні.

Закип'ятити 2 л води у каструлі. Очистити картоплю та нарізати невеликими кубиками. Викласти у киплячу воду, довести до кипіння.

Цибулю, що залишилася, нарізати невеликими кубиками.

У чистій сковороді розігріти олію, що залишилася. Викласти цибулю й обсмажити 2-3 хвилини на помірному вогні, помішуючи.

Моркву очистити і натерти на великій тертці або нарізати соломкою. Додати до цибулі. Перемішати. Готувати 4-5 хвилин на невеликому вогні, помішуючи.

Додати до овочів томатну пасту й окропу з каструлі, приблизно 80-100 мл. Перемішати. Тушкувати 3-4 хвилини на маленькому вогні.

Додати томатну засмажку в каструлю. Перемішати та дати закипіти.

Обсмажені тефтельки опустити в суп. Довести до кипіння і варити 20 хвилин на невеликому вогні.

Додати яєчну локшину. Підсолити і поперчити. Перемішати та довести до кипіння. Варити 4-5 хвилин на маленькому вогні.

Вимкнути вогонь. За бажання додати в суп покришену зелень (можна додати просто в тарілку). Накрити кришкою та залишити на 10-15 хвилин.

Розлити суп по тарілках і подавати до столу.

Також ми розповідали про рисовий суп із кількою в томаті — вариться півгодини.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: