Суп із пельменями та яйцем — оригінальний рецепт із простих продуктів.
Інгредієнти:
пельмені заморожені — 250 г;
яйця — 2 шт.;
картопля — 350 г (2 шт.);
помідори — 150 г;
морква — 100 г;
цибуля ріпчаста — 80 г;
часник — 1-2 зубчики;
петрушка свіжа — 10 г;
лавровий лист — 1-2 шт.;
перець запашний горошком — 5 шт.;
перець мелений (суміш перців) — за смаком;
сіль за смаком;
олія соняшникова — 2 ст. ложки (30 мл);
вода — 1,2 л.
Приготування.
Яйця відварити круто (10 хвилин після закипання), після чого остудити в холодній воді.
Яйця очистити й нарізати кубиками або розім’яти виделкою.
У каструлю налити 1,2 л води. Одну картоплину очистити (якщо картопля велика — розрізати її навпіл) і покласти в каструлю. Довести до закипання та відварити картоплю 20 хвилин.
За цей час очистити цибулю та моркву. Моркву та цибулю нарізати кубиками.
На сковороді з розігрітою олією обсмажити цибулю та моркву близько 5 хвилин до золотистого відтінку.
Часник очистити та подрібнити ножем.
Помідори опустити на 1 хвилину в окріп, після чого зняти шкірку. Помідор без шкірки нарізати кубиками.
Додати помідори та часник до цибулі з морквою.
Обсмажувати ще 2 хвилини і зняти з вогню.
Другу картоплину очистити і нарізати дрібними кубиками.
Покласти картоплю в киплячу воду з цілою картоплею і варити все ще 10 хвилин.
Потім киплячий суп закинути пельмені, перець горошком і лавровий лист.
Як тільки пельмені спливуть, вийняти цілу картоплину і розім’яти у пюре.
У суп додати розім'яту картоплю, засмажку з овочів, яйця та сіль.
Суп проварити на маленькому вогні ще 3-5 хвилин. Наприкінці додати суміш перців.
Перемішати суп із сумішшю перців і зняти з вогню.
Петрушку дрібно нарізати.
Суп із пельменями та яйцем готовий. Розлити суп по тарілках і посипати подрібненою петрушкою.
Також ми розповідали про банани з начинкою з горіхів і шоколаду — смачний десерт, який готується кілька хвилин.