Суп із пельменями та яйцем — оригінальний рецепт

2 хв на прочитання09 Січня 2023, 13:12

Готується він приблизно 40 хвилин.

Суп із пельменями та яйцем — оригінальний рецепт із простих продуктів.

Інгредієнти:

пельмені заморожені — 250 г;

яйця — 2 шт.;

картопля — 350 г (2 шт.);

помідори — 150 г;

морква — 100 г;

цибуля ріпчаста — 80 г;

часник — 1-2 зубчики;

петрушка свіжа — 10 г;

лавровий лист — 1-2 шт.;

перець запашний горошком — 5 шт.;

перець мелений (суміш перців) — за смаком;

сіль за смаком;

олія соняшникова — 2 ст. ложки (30 мл);

вода — 1,2 л.

Приготування.

Яйця відварити круто (10 хвилин після закипання), після чого остудити в холодній воді.

Яйця очистити й нарізати кубиками або розім’яти виделкою.

У каструлю налити 1,2 л води. Одну картоплину очистити (якщо картопля велика — розрізати її навпіл) і покласти в каструлю. Довести до закипання та відварити картоплю 20 хвилин.

За цей час очистити цибулю та моркву. Моркву та цибулю нарізати кубиками.

На сковороді з розігрітою олією обсмажити цибулю та моркву близько 5 хвилин до золотистого відтінку.

Часник очистити та подрібнити ножем.

Помідори опустити на 1 хвилину в окріп, після чого зняти шкірку. Помідор без шкірки нарізати кубиками.

Додати помідори та часник до цибулі з морквою.

Обсмажувати ще 2 хвилини і зняти з вогню.

Другу картоплину очистити і нарізати дрібними кубиками.

Покласти картоплю в киплячу воду з цілою картоплею і варити все ще 10 хвилин.

Потім киплячий суп закинути пельмені, перець горошком і лавровий лист.

Як тільки пельмені спливуть, вийняти цілу картоплину і розім’яти у пюре.

У суп додати розім'яту картоплю, засмажку з овочів, яйця та сіль.

Суп проварити на маленькому вогні ще 3-5 хвилин. Наприкінці додати суміш перців.

Перемішати суп із сумішшю перців і зняти з вогню.

Петрушку дрібно нарізати.

Суп із пельменями та яйцем готовий. Розлити суп по тарілках і посипати подрібненою петрушкою.

Також ми розповідали про банани з начинкою з горіхів і шоколаду — смачний десерт, який готується кілька хвилин.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: