Догори
Дати відгук

Створено контрацептив, який запобігає навіть 1 % ймовірності вагітності

Препарат також може запобігати інфекціям, що передаються статевим шляхом.

1 хв на прочитання13 Липня 2021, 23:52
Фото:
symptom | Фото: symptom |
Поділитись:

Американські вчені розробили моноклональні антитіла проти сперматозоїдів — HCA, які є безпечними та мають сильну аглютинацію (злипання) сперматозоїдів і імобілізаційну активність. Про це повідомляє medicalxpress.com. 

«HCA, мабуть, підходять для використання як протизаплідні засоби та можуть вводитися вагінально в розчинній плівці самою жінкою», — пояснює професор медицини Дебора Андерсон.

Щоб оцінити придатність як місцевого контрацептиву, дослідники протестували НСА у широкому діапазоні концентрацій і в різних фізіологічно значущих умовах in vitro.

Зокрема, HCA змішували зі спермою здорових добровольців, а потім тестували. Протягом 15 секунд сперма ставала нерухомою та міцно злипалася. Дослідники виявили, що НСА не спричиняють запалення піхви в тестах на культуру лабораторних тканин.

Дослідники також вважають, що HCA можна комбінувати з іншими антитілами, такими як антитіла проти ВІЛ і вірусу простого герпесу, для багатоцільової технології профілактики. Це продукт, який буде одночасно служити протизаплідним засобом і запобігати інфекціям, що передаються статевим шляхом.

Нагадаємо, що українка виграла найпрестижнішу премію в США за розробку чоловічих протизаплідних пігулок.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.