Догори
Дати відгук

Степанов повідомив цікаві подробиці про майбутній локдаун

У МОЗ вважають, що вітчизняна медицина справляється з напливом хворих на коронавірус.

1 хв на прочитання01 Грудня 2020, 10:48
Фото з відкритих джерел Фото з відкритих джерел
Поділитись:

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов не підтвердив введення локдауну на території України з 23 грудня. Про це очільник профільного міністерства заявив в ефірі одного із українських телеканалів.

“У зв'язку з чим ми будемо пропонувати уряду ввести жорсткий карантин. Це все підпорядковано одному показнику — навантаженню на нашу медичну систему. Це здатність системи надати допомогу всім без винятку. Від 25 до 35 тисяч хворих на добу може дати зростання кількості госпіталізованих, і ми будемо мати підстави запропонувати введення жорсткого карантину. Якщо дивитися на прогнози, у нас така кількість мала бути 1 грудня, але її не було”, - сказав Степанов.

Міністр охорони здоров'я додав, що запровадження жорсткого карантину буде залежати від певних чинників, головний із яких - навантаження на медичну систему. 

Не забувайте берегти себе і намагайтеся уникати місць скупчення людей: нагадаємо, що навіть ліки можна придбати вдома.

Також Степанов не підтвердив інформацію, яка напередодні поширилася у ЗМІ про  те, що з 23 грудня по 15 січня Україну “зачиняють на замок”. 

Нагадаємо, що раніше з'явилася інформація про те, що в Кабінеті Міністрів України узгодили дату введення локдауну - жорсткий карантин діятиме з 23 грудня по 15 січня.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost