Догори
Дати відгук

Стало відомо, якою буде оновлена літня польова жіноча форма (ФОТО)

Після затвердження нормативно-технічної документації буде здійснена закупівля.

1 хв на прочитання06 Липня 2023, 17:12
Поділитись:

Міністерство оборони презентувало оновлену літню польову жіночу форму одягу. Як повідомила прес-служба відомства, Міноборони працює над забезпеченням ЗСУ необхідними ресурсами, зокрема задоволенням речових потреб жінок-військовослужбовців.

Як розповіли в оборонному відомстві, під головуванням заступника міністра Дениса Шарапова відбулася нарада з питань розробки польового літнього костюма для військовослужбовців-жінок (КЛП тип 2) та жіночої білизни (труси та топ). Було представлено їхню модель, яка отримала найбільшу кількість позитивних відгуків після проведених військових випробувань в одній із військових частин ЗСУ.

«Куліска на кітелі, за рахунок якої жінка може відрегулювати зайвий об’єм тканини на спині. Вкорочений кітель та розрізи по боках для зручності нахилів та присідань. Еластична стрічка під колінами, яка дає можливість зменшити ширину штанини. Завищена лінія талії в штанах з «тунельним» поясом, який передбачений у разі зміни об’ємів талії військовослужбовиці, наприклад, вагітності на ранніх строках. Всі ці зміни було враховано та закладено у нові лекала костюма літнього польового для жінок-військовослужбовців. Щодо білизни: вона універсальна, з високою посадкою, у складі бавовна та еластан, гарно тягнеться й тримає форму», – розповіли військовослужбовиці ЗСУ, які брали участь у дослідній експлуатації.

 

 

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.