Догори
Дати відгук

Стало відомо, яка із країн відкриває свій ринок для української молочної продукції

Завдяки спільній роботі Держпродспоживслужби та МЗС відкрито новий ринок

2 хв на прочитання14 Червня 2023, 17:30
Поділитись:

Канада відкриває новий ринок для української продукції, зокрема для молока та молочної продукції.

Про це повідомляє пресслужба Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів (Держпродспоживслужба).

"Розширення переліку товарних позицій для українського експорту та створення нових можливостей для вітчизняного виробника – одні із важливих пріоритетів діяльності Держпродспоживслужби в умовах воєнного стану. Завдяки спільній роботі Держпродспоживслужби та МЗС відкрито новий ринок для збуту продуктів українського виробництва, а саме молока та молочних продуктів до Канади", — йдеться у повідомленні.

Детальніше ознайомитися з погодженою компетентними органами обох країн формою сертифіката для експорту зазначеного товару можна на офіційному вебпорталі Держпродспоживслужби у розділі "Міжнародне співробітництво", рубрика "Сертифікати на експорт з України".

Також зазначається пояснення до вимог законодавства Канади, які стосуються виробників молочних продуктів та вказані у зоосанітарному сертифікаті опубліковано у розділі "Вимоги країн світу".

Для того, щоб розпочати експорт харчових продуктів оператор ринку має звернутися до територіального органу служби за місцем розташування потужності.

Наразі для українських виробників молока і молокопродуктів відкриті ринки: Азербайджану, Алжира, Аргентини, Боснії та Герцоговини, Великобританії, Домініканської Республіки, Ізраїлю, Іраку, Йорданії, Канади, Катару, Кенії, Китаю, Кувейту, Республіки Ліван, Лівії, Марокко, Молдови, ПАР, Північної Македонії, Саудівської Аравії, Таджикистану, Туніса, Туреччини, Туркменістану, Узбекистану, Чорногорії та Японії. А також ринки Європейського Союзу та Євразійського Союзу.

Держпродспоживслужба повідомляла, що 31 січня 2023 року Канада погодила форму ветеринарного сертифіката для експорту з України бджолопакетів. Цей сертифікат дає змогу українським виробникам експортувати до Канади не лише бджолиних маток, а й живих бджіл.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.