Догори
Дати відгук

Стало відомо, хто перший отримає щеплення від коронавірусу

Вакцинувати першого українця будуть, найімовірніше, вакциною AstraZeneca.

1 хв на прочитання11 Лютого 2021, 22:24
Першими від ковіду щеплять медичного працівника Першими від ковіду щеплять медичного працівника
Поділитись:

Першу дозу вакцини від коронавірусу в Україні отримає медик. Про це 11 лютого в ефірі політичного ток-шоу "Право на владу" заявив головний державний санітарний лікар країни Віктор Ляшко. 

"Він (укол з вакциною, - Ред.) точно дістанеться медичному працівнику. Тому що Україна ухвалила рішення розпочинати компанію імунопрофілактики з медичних працівників, щоб захистити тих людей, які від першого дня на передовій з коронавірусом", - сказав Ляшко. 

Ймовірніше всього, що перше щеплення зроблять AstraZeneca, яку закупили за бюджетні кошти. Вона має всі шанси прибути в Україну першою за Pfizer, котру держава отримає в рамках глобальної медичної ініціативи COVAX.

"Чекаємо вакцину Pfizer. Але першою може бути і вакцина AstraZeneca, яку закупили за бюджетні гроші. Зараз два продукту чекаємо наступного тижня". - уточнив головний державний санітарний лікар країни.

Тим часом українцям, які мешкають на окупованому Донбасі, примусово нав'язують російську вакцину, яка може бути небезпечною. Людям, які відмовляються щеплюватися, погрожують затримкою заробітної плати, звільненням та відправкою на "передову". 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost